Rămâi conectat

Actualitate

Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale din turul al doilea al alegerilor prezidențiale: Câte voturi au obținut cei doi candidați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale din turul al doilea al alegerilor prezidențiale: Câte voturi au obținut cei doi candidați

Klaus Iohannis a obţinut, duminică, în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, 66,09 % din numărul de voturi valabil exprimate, iar Viorica Dăncilă 33,91 %, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preoţescu.

Peste 10 milioane de români au votat în țară și în diaspora

Un număr de 9.086.466 de români din țară și-au exprimat opțiunea de vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019, conform rezultatelor prezentate LIVE pe site-ul prezenta.bec.ro, la ora 21.00. Astfel, prezența la vot la nivel național este de 49,87%.

În străinătate, până la ora 21.00, au votat peste 930.000 de români, astfel că numărul celor care și-au exprimat opțiune de vot, în țară și în străinătate, depășește în acest moment 10.000.000 de alegători.

În turul 1, numărul votanților din țară a fost de 8,6 milioane de oameni, iar al celor din străinătate a fost de aproape 650.000.

Județul cu cea mai mare prezență la vot este Ilfov, cu 68,50%, urmat de Cluj (62,03%) și Sibiu (58,11%).

La polul opus, județele cu cea mai scăzută prezență la vot sunt Harghita (22,86%), Covasna (25,85%) și Vaslui (37,52).

sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Profesorul universitar, Cristian Păun: „Toți care susțin că Zona Euro nu este pentru noi, sunt anti-români și anti-europeni. Ne vor în afara lumii civilizate”

Bera Larisa

Publicat

în

Profesorul universitar, Cristian Păun: „Toți care susțin că Zona Euro nu este pentru noi, sunt anti-români și anti-europeni. Ne vor în afara lumii civilizate” Profesorul universitar din cadrul Acedemiei de Studii Economice București, originar din Alba, Cristian Păun, a abordat pe pagina de socializare subiectul aderării României la zona Euro. Acesta explică faptul că în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea