Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Biroul de acasă în perioada verii (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți angajați lucrează de acasă. Casa a devenit și birou, însă, este foarte important, pentru a-ți păstra echilibrul emoțional, să păstrezi rutina și orele de lucru.

Chiar dacă nu ți se pare greu, încearcă să eviți să verifici email-ul după ce ai terminat programul de lucru sau să lucrezi în weekend la proiectul pentru săptămâna următoare. De asemenea, evită să faci diverse treburi casnice în timpul programului de lucru. Nu te vei putea concentra și îți va scădea productivitatea.

 Pentru a te putea detașa și a-ți păstra separat viața personală de muncă, evită să lucrezi de pe canapea, în pat sau în zona de luat masa. Dacă nu ai un spațiu de lucru dedicat, îți va fi greu să faci acest lucru.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Încearcă să îți amenajezi un birou într-un colț luminos al camerei și un mic spațiu pe terasă sau în grădină, pentru a avea tot confortul unei zile de lucru intense.

Cum îți amenajezi biroul în casă?

În perioada verii, fiind foarte cald, este important să își alegi un loc mai umbros sau în apropierea unui aparat de aer condiționat.

După ce ai găsit colțul potrivit, într-o cameră liniștită, amenajează-ți biroul după preferințe. Nu-l încărca foarte mult. O plantă, o sursă de lumină și o ramă foto sau o diplomă care să te motiveze sunt suficiente. Un tablou sau o bibliotecă în fundal vor fi perfecte pentru ședințele online.

Dacă ai un spațiu de lucru amenajat îți va fi mult mai ușor să te concentrezi, să eviți starea de somnolență și vei putea termina la timp proiectele.

Respectă pauza de masă și de cafea și evită să mănânci în fața calculatorului. Mergi la bucătărie, ieși pe terasă, pe balcon sau în grădină, de mai multe ori pe zi, pentru a te relaxa. În pauză, stai de vorbă cu familia sau îngrijește-ți animalul de companie, bucurați-vă de acest beneficiu.

Cum îți amenajezi biroul în grădină?

Un spațiu verde, umbros, unde îți poți amenaja biroul, este ideal pentru zilele călduroase.

În funcție de spațiu, amenajează-ți o măsuță cu un scaun la umbra unui copac, sub o boltă deasă sau într-un foișor și vei avea mediul ideal de lucru.

Dacă este gălăgie sau foarte cald și nu adie vântul, întoarce-te la biroul din casă și revin-o pe seară pentru a te relaxa.

Odihnește-te în pauză pe un sezlong cu un pahar de apă sau o limonadă rece și în câteva minute vei fi pregătit de noi provocări.

Decorează grădina cu ghivece de flori, gazon și poate chiar o mică grădină cu legume și plante aromatice.

Transformă spațiul și în locul de întâlnire cu prietenii, în serile din weekend.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Sufletele celor care mor în Săptămâna Luminată ajung în Rai? Credința populară că în această săptâmână ușile Raiului sunt deschise

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sufletele celor care mor în Săptămâna Luminată ajung în Rai? Credința populară că în această săptâmână ușile Raiului sunt deschise, iar cele ale Iadului închise Săptămâna care urmează după Paște este o perioadă de împlinire sufletească, cea mai curată și mai frumoasă perioadă a calendarului bisericest, numită de către preoți și „Raiul anului bisericesc”, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea