Rămâi conectat

Politică Administrație

”Binele pacientului”, pe agenda Conferințelor Institutului Regional de Oncologie desfășurate la Iași

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urmă cu puțin timp s-au încheiat la Iași, Conferințele Institutului Regional de Oncologie, manifestare cu caracter pluridisciplinar, care a reunit peste 1000 de specialiști oncologi, interniști si chirurgi din țară și străinătate. Eforturile manifestarii au fost concentrate în direcția promovarii ultimelor descoperiri in domeniul biologiei tumorale, a prevenției, a diagnosticului, a tratamentului locoregional si sistemic, dar și a îngrijirii paliative a bolnavului cu cancer.

medici01Organizatorii, Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Grigore T. Popa Iași’’, Institutul Regional de Oncologie Iasi și Asociația Institutului Regional de Oncologie Iași  și-au propus în acest an să-i conecteze pe toți participanții prezenți la eveniment, la ultimele informții privind  atât teoria cât și practica oncologică, păstrând clar scopul final al acestui vast demers științific: binele pacientului.

Manifestarea s-a bucurat de o largă participare natională si internațională, din rândul medicilor români făcând parte: prof. dr. Irinel Popescu –specialist în transplantul hepatic, prof dr. Silviu Constantinoiu- specialist în chirurgia oncologică a esofagului, prof. dr. Constantin Ciuce- specialist in chirurgia oncologică microvasculară, prof. dr. Cornel Iancu – specialist in chirurgia oncologică pancreatică. Un plus de valoare științifică a adus evenimentului prezența invitaților din afara țării, nume sonore în oncologie și specializările medicale conexe: prof. dr. Arzu Topeli-Turcia, prof. dr. Carlo Castro-Italia, prof. dr. Joseph Fabre și prof . dr. Franck Pages(Franta), Wojciech Polkowski-Polonia, Giovani Rosto-Italia, prof.dr. Serban Stoica-Anglia. Printre participantii de marca s-a numarat si doamna prof. dr. Michaela Berkovic, președinta Asociației de Medicina Paliativă din Israel și reputat membru al Academiei Medical Center Hospital din Tel Hashomer, care a subliniat în cadrul unei conferințe faptul că Romania trebuie să își dezvolte cat mai rapid un sistem de ingrijiri paliative, avand in vedere fenomenul îmbătrânirii populației.

Dr. Terezia Boruah

Medic chirurg – Spitalul Orășenesc Cugir


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea