Bilete de tratament balnear 2022 pentru pensionari și asigurații din sistemul public. Guvernul a aprobat regulamentul și suma alocată
Bilete de tratament balnear 2022 pentru pensionari și asigurații din sistemul public. Guvernul a aprobat regulamentul și suma alocată. Cum vor fi repartizate
Guvernul a aprobat, miercuri, actul normativ privind acordarea unui buget de 200 de milioane de lei pentru programul de bilete la tratament balnear prin Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) pentru acest an, potrivit unui comunicat remis Agerpres de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.
Citește și: Bilete de tratament balnear pentru pensionari și salariați 2022: Cine beneficiază și cum se obțin biletele de tratament
Din această sumă totală prevăzută în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 se estimează că vor fi asigurate cel mult 101.000 bilete la tratament balnear, din care 60.420 vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea CNPP.
Biletele la tratament balnear vor fi repartizate pe maxim 19 serii, durata unui sejur fiind de 16 zile, pentru un tratament balnear de 12 zile.
Acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament persoanelor îndreptăţite, în limita numărului de locuri asigurate în unităţile de tratament din proprietatea CNPP, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unităţi de profil şi a sumelor alocate pentru această prestaţie prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat.
Citește și: Noutăți pensii 2022: Se schimbă legea pensiilor. Tot sistemul de pensii publice va fi îmbunătățit
Aceste bilete de tratament balnear pot fi solicitate de pensionarii şi de asiguraţii sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.
Numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alţi operatori economici urmează să fie stabilit prin încheierea unor contracte subsecvente, în baza acordurilor-cadru atribuite în anul 2020.
sursa:g4media.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun