Rămâi conectat

Ştirea zilei

Se schimbă legea pensiilor. Tot sistemul de pensii publice va fi îmbunătățit

Unirea Ziarul

Publicat

în

Noutăți pensii 2022: Se schimbă legea pensiilor. Tot sistemul de pensii publice va fi îmbunătățit

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a semnat luni contractul de asistenţă cu Banca Mondială pentru îmbunătăţirea sistemului de pensii, contract în valoare de 1,5 milioane de euro. Ştiri pe aceeaşi temă Kelemen Hunor: Tot PNRR nu poate fi renegociat.

Citește și: Noutăți pensii 2022: Ce este PILONUL 4 de pensii sau pensia ocupațională

„Am semnat astăzi (luni – n. red.) contractul de asistenţă cu Banca Mondială, jalon în PNRR, pentru oferirea de consultanţă în vederea îmbunătăţirii Legii 127/2019, privind sistemul public de pensii din România. Aşa cum am promis, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale este implicat în aplicarea PNRR şi continuă, în acelaşi timp, diligenţele pe lângă oficialii europeni, în vederea ajustării anumitor prevederi din PNRR, care încorsetează eliminarea inechităţilor identificate, în prezent, în practică, din cauza neaplicării integrale a Legii 127/2019”, a scris, pe Facebook, Marius Budăi.

Ministrul Muncii anunţă că valoarea contractului încheiat cu Banca Mondială este de 1,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă că restul de 2,5 milioane de euro, dintre cele 4 milioane de euro prevăzute în PNRR pentru consultanţa pentru pensii, rămân la dispoziţia României.

Citește și: Recalculare pensii 2022: Recalcularea NU va ţine cont de toate veniturile obţinute

Subiectul renegocierii plafonului introdus în PNRR privind cheltuielile din PIB cu pensiile, care nu trebuie să depăşească 9,4%, a fost abordat în numeroase rânduri în ultimele două luni. „Susţin în continuare că acel 9,4% nu este altceva decât sărăcirea actualelor şi viitoarelor generaţii de seniori din România”, a spus Budăi. Renegocierea a fost susţinută şi de ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, care a precizat însă că trebuie făcută diferenţa între „renegociere” şi „optimizare”.

”Este foarte uşor să duci în zona publică renegociem PNRR-ul pentru pensii. PNR-ul va trebui optimizat oricum. România pierde o sumă din PNRR care trebuie… şi vom sta de vorbă la nivel de Executiv şi, evident şi la nivel politic, pentru că ţara nu trebuie văduvită de banii din PNRR, dar nici de reformele pe care PNRR le prevede şi nici de investiţiile pe care ni le-am asumat. Suntem în decalaj major faţă de ceea ce înseamnă economia europeană. Şi atunci, oricum vei ajunge cumva de optimizare”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Finanţelor.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea