Rămâi conectat

Curier Județean

Bilanț al Poliţiei Aiud pe primele 6 luni ale anului 2013 – infracțiuni în scădere și amenzi de peste 500.000 de lei

Bogdan Presecan

Publicat

în

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJoi, 18 iulie, Poliţia municipiului Aiud și-a prezentat raportul de activitate pe semestrul I – 2013, activitate desfăşurată în prezenţa comisarului şef de poliţie Crişan Laurenţiu, adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pe linie de ordine publică, a poliţiştilor din cadrul Poliţiei municipiului Aiud, a şefului Secţiei nr. 3 de poliţie rurală Aiud şi a şefilor celor 9 posturi de poliţie comunală, a căror activitate este coordonată de conducerea acestei poliţii municipale.

Potrivit IPJ Alba, “ statistic, numărul infracţiunilor sesizate a înregistrat o scădere cu 45 de infracţiuni, de la 449 în semestrul I – 2012 la 405 în semestrul I – 2013 şi au fost soluţionate 215 infracţiuni. Urmărirea penală a fost începută în cazul a 141 de infracţiuni, pentru care au fost/sunt cercetate 101 persoane, dintre care 10 în stare de reţinere / arest preventiv.

Pentru descurajarea faptelor antisociale au fost aplicate 3.891 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 535.400 lei.”

Comisarul şef de poliţie Crişan Laurenţiu le-a cerut polițiştilor să manifeste preocupare şi interes pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în zona de competenţă şi pentru rezolvarea problemelor cetăţeneşti. S-a recomandat, ca în mediul rural să se intensifice patrulările intercomunale şi, pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor, să se asigure prezenţa la posturile de poliţie în a doua parte a zilei, respectiv după ora 16.00.

“Pentru reducerea riscului rutier, adjunctul şefului inspectoratului a insistat pe necesitatea organizării de acţiuni şi asigurării unei prezenţe active în stradă, în special în zonele şi sectoarele de drum care prezintă risc rutier.

La finalul discursului, domnul comisarul şef de poliţie Crişan Laurenţiu le-a solicitat poliţiştilor intensificarea activităţilor pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, iar pe linia infracţiunilor contra patrimoniului intensificarea activităţilor pentru prevenirea furturilor de produce agricole de pe câmp”, se mai precizează în comunicatul remis presei de IPJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

13-17 mai 2024 | Distrugeri de muniție și trageri cu armament în Poligonul de la Micești. Accesul populației pe drumurile din zonă, interzis

Ziarul Unirea

Publicat

în

13-17 mai 2024 | Distrugeri de muniție și trageri cu armament în Poligonul de la Micești. Accesul populației pe drumurile din zonă, interzis Cetățenii sunt informați că în cursul săptămânii viitoare, respectiv, 13-17 mai 2024, se vor executa distrugeri cu exploziv și trageri cu armament în poligonul de la Micești, iar accesul populației este interzis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea