Bibliobusul, biblioteca mobilă a Consiliului Județean Alba, își continuă turneul prin Alba Iulia

BibliobusProiectul Consiliului Județean Alba, desfășurat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”, de a aduce cartea cât mai aproape de public, cu ajutorul Bibliobusului – biblioteca mobilă a Consiliului Județean Alba – continuă și în această săptămână.

Potrivit Consiliului Județean Alba, “după Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Ighiu și Școala Gimnazială  cu clasele I-VIII Câlnic, astăzi magia cărților a ajuns la Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Alba Iulia, situat pe strada Libertății.  Peste 50 de pensionari au avut astfel ocazia de a-și alege o carte și de a socializa în spațiul bibliotecii mobile. La mare căutare au fost poezile lui Mihai Eminescu, romanele, dar și literatura pentru copii.”

ELIT

„Mă bucur că proiectul nostru este apreciat de toate categoriile de public, dovedind că dragostea pentru frumos nu cunoaște vârstă. Vom continua acest tip de acțiuni și vom face astfel încât Bibliobusul să fie prezent cât mai des în rândul publicului, fie că este vorba de lecturi publice, de manifestări culturale mai ample sau doar de acțiuni prin care cartea ajunge și în zonele mai îndepărtate ale județului.” –  a spus domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Proiectul Bibliobusului a luat naștere în urma parteneriatului existent între județul Alba și Departamentul La Manche din Franța, vehiculul fiind donat cu titlu gratuit de partenerii francezi, în anul 2011.

Bibliobusul este utilizat, în principal, pe trei axe: bibliotecă mobilă; vehicul educațional; vehicul de animație culturală, fiind implicat în programele și acțiunile culturale ale Consiliului Județean Alba.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

1 comentariu

simona 28 februarie 2014 at 17:07

„Magia cărților” fiindca pe bibliobusul ne zambeste Mos Craciun, indiferent de anotimp?
In articolele de presa se vorbeste despre bibliobusul din Alba care ajunge in catunele indepartate ale judetului pentru a aduce cartea aproape de comunitatile respective.
Ighiu, Calnic si Alba Iulia?????
In fiecare din aceste locuri (Ighiu, Calnic) exista biblioteci publice comunale si bibliotecari implicati si daruiti muncii lor, ADEVARATI ANIMATORI CULTURALI ai comunitatii. Normal era ca impreuna cu ei sa inviti comunitatile rurale sa descopere si „biblioteca mobila”.
Respect si pretuire bibliotecarilor comunali pentru care nici frigul unor incaperi neincalzite, nici multele sarcini primite de la autoritati ( pe langa cele de biblioteca), nici salariile demotivante nu i-au impiedicat sa-si duca mai departe profesiunea!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...