Rămâi conectat

Actualitate

Bianca Andreescu, românca din Canada, „regina” de la US Open. Jucătoarea de tenis a învins-o în minim de seturi pe titrata Serena Williams

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca Andreescu, în vârstă de 19, o jucătoare de tenis de origine română care s-a născut și locuiește în Canada, a reușit o performanță deosebită după ce a învins-o pe Serena Williams (38 de ani), în finala turneului de grand slam US Open de la New York, cu scorul de 6-3, 7-5. Ca urmare a acestei victorii, Bianca va urca până pe locul 5 în clasamentul WTA.

Jucătoarea canadiană de origine română a câștigat partida cu americanca Serena Williams, impunându-se într-o oră și 42 minute, într-un meci în care sextuplei campioane la Flushing Meadows nu i-a ieșit nimic în primul set, însă a revenit surprinzător în setul al doilea.

În primul set, Serena Williams, sextuplă campioană la Flushing Meadows, nu a reușit puncte câștigătoare, nu a pus în teren aproape deloc primul serviciu, iar Bianca Andreescu a profitat din plin de nereușitele americancei și a câștigat categoric, scor 6-3.

Al dolea set însă a marcat revenirea americancei, care a reușit surprinzător un break în setul secund, la 5-1 pentru Bianca Andreescu, și apoi a egalat scorul la 5, în apaluzele miilor de americani din tribune.

Jucătoarea canadiană de origine română și-a fructificat însă decisiv serviciul apoi, scor 7-5, și a câștigat, la 19 ani, trofeul de la US Open, obținând astfel primul titlu de Grand Slam din carieră.

Este a doua oară în ultima lună când Serena Williams pierde în fața Biancăi Andreescu, cele două jucătoare de tenis întâlnindu-se anterior în finala de la Toronto, atunci când americanca a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări la spate și i-a oferit practic jucătoarei canadiene de origine română cel de-al doilea trofeu al carierei.

sursa: stiripesurse.ro

sursa foto: wtatennis.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea