Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Berea cu prietenii l-a trimis după gratii! Un bărbat din Alba a ajuns la închisoare după ce a plecat din arestul la domiciliu pentru a se întâlni cu tovarășii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Berea cu prietenii l-a trimis după gratii! Un bărbat din Alba a ajuns la închisoare după ce a plecat din arestul la domiciliu pentru a se întâlni cu tovarășii

Un localnic din județul Alba s-a trezit în spatele gratiilor după ce a abandonat arestul la domiciliu pentru a se alătura prietenilor săi la o întâlnire pentru o bere. Atunci când a fost depistat, i-a rugat pe polițiști să închidă ochii în fața acestui incident.

Polițiștii din Alba Iulia au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 27 iunie 2023. Bărbatul de 34 de ani (O. S.) a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de un an închisoare, pentru evadare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În 4 aprilie 2022, în timp ce se afla sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, bărbatul a părăsit locuinţa unde executa măsura preventivă. „Motivul invocat de către inculpat, în momentul întoarcerii sale, a fost dorinţa de a se întâlni cu prietena sa. A recunoscut săvârşirea faptei şi le-a solicitat celor doi agenţi de poliţie să treacă cu vederea incidentul”, se precizează în hotărârea instanței.

Ulterior, anchetatorii au aflat că acesta nu a spus adevărul, fiind plecat să se întâlnească cu alte două persoane, la locuința uneia dintre acestea, unde au băut bere.

„Din declaraţiile martorilor, reiese că inculpatul s-a aflat la domiciliul lor, contrar celor afirmate, care a menţionat cu ocazia audierilor sale că a coborât în spatele blocului pentru a se întâlni cu prietena sa. Întrucât acesta a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, astfel cum rezultă din fişa sa de cazier, nu este posibilă nici măcar suspendarea executării pedepsei întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege. De asemenea, se reţine că infracţiunea de evadare, care a fost săvârşită de către inculpat, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, neexistând pedeapsa alternativă a amenzii”, se mai afirmă în dosar, potrivit adevarul.ro.

Astfel, instanțele de judecată au aplicat pedeapsa de 1 an de închisoare în regim de detenție. În cauza în care era plasat în arest la domiciliu, bărbatul este judecat pentru distrugere, respectiv incendierea unui autoturism.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea