Beneficii ale exerciţiilor fizice
Pentru majoritatea dintre noi, slăbitul este singura motivaţie pentru a face mişcare. Specialiştii atrag atenţia însă că în spatele exerciţiilor fizice stau mult mai multe beneficii decât doar remodelarea corpului. Crezi sau nu, specialiştii au descoperit că mişcarea fizică îmbunătăţeşte viaţa sexuală, poate reduce riscul de cancer sau îţi poate reda strălucurea pielii.
Beneficii ale activităţii fizice:
lReduce riscul de demenţă – Activitatea fizică îmbunătăţeşte activitatea creierului şi redă energia întregului corp. În cazul persoanelor în vârstă, mişcarea poate reduce riscul dezvoltării unor afecţiuni cognitive, susţin reprezentanţii Alzheimer’s Association. Ei precizează faptul că dansul este o activitate recomandată în special persoanelor cu risc de Alzheimer.
lReduce riscul de osteoporoză – Exerciţiile de fitness ajută la sănătatea oaselor. Cele mai indicate tipuri de exerciţii sunt ridicatul greutăţilor, urcatul scărilor, aerobic alert şi dansul.
lÎmbunătăţeşte viaţa sexuală – Doar 20 de minute de exerciţii fizice, în fiecare zi, ajută la creşterea libidoului. În timp ce sporeşte vitalitatea organismului, mişcarea fizică tinde să amplifice şi dorinţa sexuală, ridicând nivelul hormonilor din organism.
lÎntreţine masa musculară – Odată cu înaintarea în vârstă, masa musculară îşi pierde din fermitate. În plus, executate cu regularitate, exerciţiile ajută şi la creşterea masei musculare.
lÎmbunătăţeşte digestia – Excerciţiile corect executate pot ajuta muşchii intestinali în procesul de digestie. Mai mult, cercetătorii sunt de părere că exerciţiile regulate pentru muşchii abdominali ar putea preveni constipaţia.
lReduce stresul, depresia şi anxietatea – Pentru că îmbunătăţeşte starea de spirit, activitatea fizică ajută organismul dar şi mintea să se relaxeze, eliberând endomorfină – substanţă care alungă depresia. În plus, în timpul exerciţiilor temperatura corpului creşte – lucru care s-a dovedit că linişteşte nervii.
lReduce riscul de cancer – Mai multe studii au arătat că riscul de cancer de colon, de plămâni sau de sân este mai redus la persoanele care au activitate fizică regulată. Acest lucru este o consecinţă a faptului că prin mişcare fizică este redus nivelul de estrogen (care se găseşte în grăsime) – un factor favorizant pentru cancer.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea Ta
VIDEO ȘTIREA TA | Festivalul cizmelor de cauciuc pe strada Emil Racoviță din Alba Iulia: Prima zăpadă din iarna 2024-2025 nu a adus motive de bucurie
VIDEO ȘTIREA TA | Festivalul cizmelor de cauciuc pe strada Emil Racoviță din Alba Iulia: Prima zăpadă din iarna 2024-2025 nu a adus motive de bucurie Undeva în municipiul Alba Iulia, pe strada Emil Racoviță, prima zăpadă din iarna 2024 – 2025 nu adus motive de bucurie, ci mai degrabă revoltă din partea unui cetățean, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentarii19 ore ago
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentarii8 ore ago
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentarii11 ore ago
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Ştirea zilei3 zile ago
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată