Rămâi conectat

Ştirea Ta

Beneficii ale exerciţiilor fizice

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Pentru majoritatea dintre noi, slăbitul este singura motivaţie pentru a face mişcare. Specialiştii atrag atenţia însă că în spatele exerciţiilor fizice stau mult mai multe beneficii decât doar remodelarea corpului. Crezi sau nu, specialiştii au descoperit că mişcarea fizică îmbunătăţeşte viaţa sexuală, poate reduce riscul de cancer sau îţi poate reda strălucurea pielii.
Beneficii ale activităţii fizice:
lReduce riscul de demenţă – Activitatea fizică îmbunătăţeşte activitatea creierului şi redă energia întregului corp. În cazul persoanelor în vârstă, mişcarea poate reduce riscul dezvoltării unor afecţiuni cognitive, susţin reprezentanţii Alzheimer’s Association. Ei precizează faptul că dansul este o activitate recomandată în special persoanelor cu risc de Alzheimer.
lReduce riscul de osteoporoză – Exerciţiile de fitness ajută la sănătatea oaselor. Cele mai indicate tipuri de exerciţii sunt ridicatul greutăţilor, urcatul scărilor, aerobic alert şi dansul.
lÎmbunătăţeşte viaţa sexuală – Doar 20 de minute de exerciţii fizice, în fiecare zi, ajută la creşterea libidoului. În timp ce sporeşte vitalitatea organismului, mişcarea fizică tinde să amplifice şi dorinţa sexuală, ridicând nivelul hormonilor din organism.
lÎntreţine masa musculară – Odată cu înaintarea în vârstă, masa musculară îşi pierde din fermitate. În plus, executate cu regularitate, exerciţiile ajută şi la creşterea masei musculare.
lÎmbunătăţeşte digestia – Excerciţiile corect executate pot ajuta muşchii intestinali în procesul de digestie. Mai mult, cercetătorii sunt de părere că exerciţiile regulate pentru muşchii abdominali ar putea preveni constipaţia.
lReduce stresul, depresia şi anxietatea – Pentru că îmbunătăţeşte starea de spirit, activitatea fizică ajută organismul dar şi mintea să se relaxeze, eliberând endomorfină – substanţă care alungă depresia. În plus, în timpul exerciţiilor temperatura corpului creşte – lucru care s-a dovedit că linişteşte nervii.
lReduce riscul de cancer – Mai multe studii au arătat că riscul de cancer de colon, de plămâni sau de sân este mai redus la persoanele care au activitate fizică regulată. Acest lucru este o consecinţă a faptului că prin mişcare fizică este redus nivelul de estrogen (care se găseşte în grăsime) – un factor favorizant pentru cancer.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Aproape de o tragedie, după două depăşiri extreme pe un drum din Alba. Imaginile surprinse de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape de o tragedie, după două depăşiri extreme pe un drum din Alba. Imaginile surprinse de o cameră de bord Un şofer a fost aproape de a provoca o tragedie miercuri, după două depăşiri extrem de periculoase făcute pe un drum cu două benzi. Imaginile au fost surprinse de o cameră de bord, pe drumul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea