Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bătut cu sălbăticie, cu pumnii și picioarele, la o stână din Alba: Pedeapsă blândă pentru agresor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bătut cu sălbăticie, cu pumnii și picioarele, la o stână din Alba: Pedeapsă blândă pentru agresor

Un bărbat din județul Mureș a fost condamnat de Judecătoria Sebeș la plata unei amenzi penale în valoare de 4.000 de lei, săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe și la plata sumei de 10.641,61 lei, către partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Incidentul a avut loc pe data de 24 august 2019, la o stână unde victima lucra de aproximativ 5 luni ca cioban, alături de alți doi bărbați.

La data precizată, în jurul orelor 22.00, persoana vătămată, inculpatul și suspectul s-au așezat la masă, timp în care, s-au iscat discuții contradictorii între persoana vătămată și inculpat, cu privire la o altă persoană care, a lucrat la stână. Pe fondul acestor conflicte verbale și a consumului excesiv de alcool, inculpatul s-a repezit la persoana vătămată și a început să-i aplice lovituri cu pumnii și picioarele în zona capului și pieptului, iar acesta a căzut la pământ. La acțiunile de lovire a participat și suspectul care, a lovit persoana vătămată în zona cefei și spatelui.

Persoana vătămată a încercat să se ridice pentru a pleca, însă nu a reușit din cauza loviturilor primite, moment în care, inculpatul și suspectul, au târât persoana vătămată în camera unde dormeau și au început să-i aplice lovituri peste corp, respectiv, inculpatul i-a aplicat lovituri de picior în zona abdomenului iar suspectul i-a aplicat lovituri cu pumnii în zona cefei.

După aceste agresiuni, inculpatul, speriat fiind, de consecințele loviturilor aplicate persoanei vătămate, a așezat-o în pat, i-a luat telefonul și, a anunțat la serviciul 112. La scurt timp, au venit organele de poliție și, salvarea care, a transportat persoana vătămată la Spitalul Municipal Sebeș, unde i-au fost acordate primele îngrijiri medicale. Datorită gravității leziunilor suferite, persoana vătămată a fost transportată la UPU.

Din raportul de constatare medico-legală a rezultat că, persoana vătămată a prezentat leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu și de corp/plan dur, necesitând pentru vindecare 55-60 de zile de îngrijiri medicale.

Față de suspect s-a decis soluția de clasare, deoarece persoana vătămată și-a retras plângerea penală față de acesta.

La aplicarea pedepsei instanța a ţinut cont şi de lipsa antecedentelor penale, de vârsta tânără acestuia (29 de ani), precum şi de atitudinea pe care a manifestat-o imediat după comiterea faptei, acestea fiind de natură să atenueze într-o anumită măsură răspunderea. Mai mult, inculpatul este o persoană integrată în societate, fiind angajat în muncă.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei hotărârii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Șase absolvenții ai Promoției 2024 de la Colegiul Militar din Alba Iulia, viitori piloți militari: Au fost admiși la Academia Forțelor Aeriene din Brașov

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase absolvenții ai Promoției 2024 de la Colegiul Militar din Alba Iulia, viitori piloți militari: Au fost admiși la Academia Forțelor Aeriene din Brașov Șase absolvenții ai Promoției 2024 de la Colegiul Militar din Alba Iulia vor deveni viitori piloți militari. Au fost admiși la Academia Forțelor Aeriene din Brașov. Citește și: Patru absolvenți de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea