Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bătrân de 81 de ani, din Alba, păcălit prin METODA ACCIDENTUL să plătească 20.000 de lei: Noi tentative de înșălăciune în județ în ultimele două zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bătrân de 81 de ani, din Alba, păcălit prin METODA ACCIDENTUL să plătească 20.000 de lei: Noi tentative de înșălăciune în județ în ultimele două zile

Un bătrân de 81 de ani, din Alba, a fost păgubit cu suma de 20.000 de lei prin METODA ACCIDENTUL. Noi tentative de înșălăciune au fost semnalate în județ în ultimele două zile.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 

 

Noi tentative de înșelăciune prin metoda „accidentul” au fost înregistrate la Alba Iulia. O persoană a dat curs solicitării escrocilor și a fost păgubită cu 20.000 de lei. Inspectoratul de poliție Județean Alba readuce în atenție recomandările pentru prevenirea acestui tip de înșelăciune.

Ieri, 22 septembrie și azi, 23 septembrie, la nivelul Poliției Municipiului Alba Iulia au fost semnalate mai multe tentative de înșelăciune, prin metoda „accidentul” dar și o faptă consumată, un vârstnic de 81 de ani fiind păgubit cu suma de 20.000 de lei.

Persoane vârstnice au fost contactate telefonic, de către persoane necunoscute, care după ce și-au atribuit diferite calități, le-au prezentat situații neadevărate și au susținut că un membru al familiei acestora a fost implicat într-un accident rutier.

Atragem din nou atenția cetățenilor că atunci când primesc un telefon sau sunt abordați de persoane necunoscute care-şi atribuie diferite calități, să se asigure cu privire la informațiile primite. Persoanele care doresc să vă înșele sunt actori foarte buni, care posedă un simț natural în a identifica victimele și care știu cum să manipuleze pentru a-şi atinge scopul!

Pentru a evita să deveniți victime ale escrocilor, polițiștii vă recomandă să manifestați prudență în cazul în care primiți un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi și nu daţi crezare imediat unor „poveşti” anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială ci sunaţi la poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau adresaţi-vă, imediat, celei mai apropiate unităţii de poliţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea