Rămâi conectat

Actualitate

Bătaie ruptă din… Rai, în biserica ortodoxă din Benic

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Un incident mai puţin obişnuit s-a consumat duminică, 10 iulie, în satul Benic, comuna Galda de Jos. În ziua cu pricina, pe la ora 12.15, după slujba oficiată în biserica ortodoxă cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”, aici s-au strâns cei şapte membri ai Consiliului parohial pentru a dezbate probleme legate de viitoarele lucrări de reabilitare ale lăcaşului de cult. Discuţiile urmau să fie mediate de părintele paroh Ioan Chitulea. Din păcate, şedinţa din Casa Domnului a luat o turnură tristă şi neaşteptată după ce, din motive ce vor fi stabilite de organele de anchetă, între doi consilieri parohiali (şi rude totodată) a izbucnit un conflict spontan. Din datele pe care le deţinem, s-ar părea că unul dintre tinerii consilieri parohiali (care este şi consilier local la Galda de Jos), mai aprig, l-a agresat pe un alt consilier, septuagenar. Toată scena s-a consumat în faţa părintelui paroh, înmărmurit de uimire, în faţa altarului. Pentru a scăpa de la.. înghesuială, consilierul septuagenar a fost nevoit să dea bir cu fugiţii. Ieri, 11 iulie, consilierul parohial agresat a depus plângere la poliţie. În cauză se efectuează cercetări. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Șefa ANM anunță o schimbare radicală a vremii: Intră un val de aer rece și vom avea un frig de crapă pietrele

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Șefa ANM anunță o schimbare radicală a vremii: Intră un val de aer rece și vom avea un frig de crapă pietrele

Directorul ANM, Elena Mateescu, a detaliat că în ultimele zile ale toamnei vom experimenta temperaturi înalte, dar începând cu duminică, 3 decembrie, un curent de aer rece va intra în România. Acesta va aduce temperaturi negative în aproape toată țara, însoțite de condiții de ninsoare.

„Mâine, în ultima zi a toamnei 2023, din punct de vedere termic, vom avea o vreme normală, cu temperaturi maxime între 0 și 8 grade în întreaga țară. Totuși, se așteaptă și precipitații, mai ales în zonele mai joase de relief, în special în partea de vest, nord, centru și est a țării.

La munte, pot apărea precipitații mixte, dar prima zi a iernii 2023-2024 va fi caracterizată de temperaturi extrem de ridicate, având în vedere maximele zilei, între 8 și 18 grade.

În București, se așteaptă o maximă în jur de 15 grade. Cu toate acestea, pot apărea precipitații, în special în regiunile intracarpatice, în partea de nord-est și la munte, sub formă de ploaie, iar la munte, în special, precipitații mixte.

De la 3 decembrie începe iarna
Începând cu 3 decembrie, vremea va intra din nou într-un proces de răcire, având în vedere că temperaturile vor scădea de la 8…18 grade în prima zi a lunii decembrie la cel mult 0…8 grade începând cu 3 decembrie. Minimele vor fi în mare parte negative, cu valori extrem de scăzute de până la -11 grade în zonele depresionare și cel mult 3…4 grade în zona litoralului.

În București, se preconizează minime de la -1 grad la cel mult 1 grad.

De la 3 decembrie, vom avea din nou condiții de iarnă, având în vedere masa de aer rece care va pătrunde în zona țării noastre de la sfârșitul acestei săptămâni”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare