Bărbatul care a fost testat POZITIV cu COVID-19 de 42 de ori și internat de 7. A fost bolnav timp de 10 luni
Un cetățean britanic s-a infectat cu coronavirus la începutul primului val din UK, în 2020. Dar, în timp ce majoritatea oamenilor, inclusiv cei care suferă „long Covid”, scapă de virus în câteva săptămâni, Smith a experimentat o altă problemă: o infecție persistentă care a durat mai mult de 290 de zile sau aproape 10 luni.
Este cea mai lungă infecție activă cu Covid-19 înregistrată până în prezent, relatează The Guardian.
În toată această perioadă, Dave Smith, din Bristol, a fost testat pozitiv de 42 de ori și a fost internat în spital de șapte ori. El a spus: „Soția mea a început să organizeze înmormântarea de 5 ori.”
Într-un interviu în care și-a dezvăluit pentru prima dată experiența sa îngrozitoare el a mai spus în glumă: „Am chemat toată familia să facă pace între ei. Acum aș vrea să-mi fi ținut gura.”
Smith, instructor auto pensionar, s-a vindecat în cele din urmă cu același cocktail de anticorpi dezvoltat de Regeneron care a fost folosit pentru a-l trata pe Donald Trump. Conține doi anticorpi – casirivimab și imdevimab – care oprește infectarea de celule noi.
Bărbatului i s-a acordat tratamentul printr-un program special, prin care se poate administra o terapie neautorizată dacă nu există alt tratament aprobat satisfăcător. În Marea Britanie, el nu este aprobat.
Medicii lui solicită acum acces la acest tratament și pentru alți pacienți ca el, pentru a le atenua suferința și din cauza riscului reprezentat de noile variante ale virusului.
„Ajungi în punctul în care ți-e mai frică de viață decât de moarte”
Dave Smith a făcut chimioterapie pentru tratarea leucemiei în 2019 și tocmai fusese declarat vindecat când s-a infectat cu coronavirus, în martie 2020. „Eram complet supt de energie și mi-am pierdut simțul mirosului, care încă nu a revenit. Dar nu am făcut un test Covid până în aprilie, când m-au dus la spital pentru că aveam o infecție în piept”, a spus Smith.
A fost trimis acasă după ce a primit un tratament cu antibiotice, dar a continuat să se simtă rău și să nu poată ieși din casă. A fost readus la spital în iulie pentru că era foarte slăbit.
În total, a fost internat de 7 ori.
„La un moment dat, am stat la pat două sau trei luni. Soția mea a trebuit să mă spele și să mă bărbierească în pat, pentru că pur și simplu nu puteam să mă ridic. Uneori mă gândeam că aș vrea să mor în somn, pentru că pur și simplu nu mai rezistam. Ajungi în punctul în care ți-e mai frică de viață decât de moarte.”
De altfel, Smith s-a pregătit pentru moarte, asigurându-se că soția sa avea acces la documentele relevante și conturile bancare. Chiar a vorbit pe Skype cu rudele din Noua Zeelandă pentru a-și lua rămas bun, în timp ce alți membri ai familiei și-au luat rămas bun în persoană.
Punctul de cotitură a venit atunci când medicii săi au decis să încerce terapia cu anticorpi Regeneron. Sănătatea lui Smith nu s-a îmbunătățit imediat, dar s-a simțit din ce în ce mai bine în următoarele săptămâni.
La 45 de zile de la primirea medicamentului, Smith a fost testat negativ. „Am deschis o sticlă de șampanie pe care o aveam în dulap, pentru că nu bem în mod normal.”
Acum, Smith a revenit la rutina lui, a fost în vacanță și și-a reluat orele de condus cu nepoata lui.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Recepția lucrărilor la Transapuseana, cel mai scump drum județean din România, se va realiza în 25 noiembrie
VIDEO | Recepția lucrărilor la Transapuseana, cel mai scump drum județean din România, se va realiza în 25 noiembrie Procedurile birocratice legate de recepția lucrărilor la drumul județean DJ 107 I, cunoscut sub numele de „Transapuseana” au fost soluționate, urmând ca recepția oficială să fie făcută în data de 25 noiembrie 2024, potrivit declarațiilor vicepreședintelui […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 3 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba