Ziarul Unirea

Bărbatul care a fost testat POZITIV cu COVID-19 de 42 de ori și internat de 7. A fost bolnav timp de 10 luni

Un cetățean britanic s-a infectat cu coronavirus la începutul primului val din UK, în 2020. Dar, în timp ce majoritatea oamenilor, inclusiv cei care suferă „long Covid”, scapă de virus în câteva săptămâni, Smith a experimentat o altă problemă: o infecție persistentă care a durat mai mult de 290 de zile sau aproape 10 luni.

Este cea mai lungă infecție activă cu Covid-19 înregistrată până în prezent, relatează The Guardian.

ELIT

În toată această perioadă, Dave Smith, din Bristol, a fost testat pozitiv de 42 de ori și a fost internat în spital de șapte ori. El a spus: „Soția mea a început să organizeze înmormântarea de 5 ori.”

Într-un interviu în care și-a dezvăluit pentru prima dată experiența sa îngrozitoare el a mai spus în glumă: „Am chemat toată familia să facă pace între ei. Acum aș vrea să-mi fi ținut gura.”

Smith, instructor auto pensionar, s-a vindecat în cele din urmă cu același cocktail de anticorpi dezvoltat de Regeneron care a fost folosit pentru a-l trata pe Donald Trump. Conține doi anticorpi – casirivimab și imdevimab – care oprește infectarea de celule noi.

Bărbatului i s-a acordat tratamentul printr-un program special, prin care se poate administra o terapie neautorizată dacă nu există alt tratament aprobat satisfăcător. În Marea Britanie, el nu este aprobat.

Medicii lui solicită acum acces la acest tratament și pentru alți pacienți ca el, pentru a le atenua suferința și din cauza riscului reprezentat de noile variante ale virusului.
„Ajungi în punctul în care ți-e mai frică de viață decât de moarte”

Dave Smith a făcut chimioterapie pentru tratarea leucemiei în 2019 și tocmai fusese declarat vindecat când s-a infectat cu coronavirus, în martie 2020. „Eram complet supt de energie și mi-am pierdut simțul mirosului, care încă nu a revenit. Dar nu am făcut un test Covid până în aprilie, când m-au dus la spital pentru că aveam o infecție în piept”, a spus Smith.

A fost trimis acasă după ce a primit un tratament cu antibiotice, dar a continuat să se simtă rău și să nu poată ieși din casă. A fost readus la spital în iulie pentru că era foarte slăbit.

În total, a fost internat de 7 ori.

„La un moment dat, am stat la pat două sau trei luni. Soția mea a trebuit să mă spele și să mă bărbierească în pat, pentru că pur și simplu nu puteam să mă ridic. Uneori mă gândeam că aș vrea să mor în somn, pentru că pur și simplu nu mai rezistam. Ajungi în punctul în care ți-e mai frică de viață decât de moarte.”

De altfel, Smith s-a pregătit pentru moarte, asigurându-se că soția sa avea acces la documentele relevante și conturile bancare. Chiar a vorbit pe Skype cu rudele din Noua Zeelandă pentru a-și lua rămas bun, în timp ce alți membri ai familiei și-au luat rămas bun în persoană.

Punctul de cotitură a venit atunci când medicii săi au decis să încerce terapia cu anticorpi Regeneron. Sănătatea lui Smith nu s-a îmbunătățit imediat, dar s-a simțit din ce în ce mai bine în următoarele săptămâni.

La 45 de zile de la primirea medicamentului, Smith a fost testat negativ. „Am deschis o sticlă de șampanie pe care o aveam în dulap, pentru că nu bem în mod normal.”

Acum, Smith a revenit la rutina lui, a fost în vacanță și și-a reluat orele de condus cu nepoata lui.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Admitere liceu 2021: Liceele din Alba cu cele mai mici medii de admitere, după repartizarea computerizată

Admitere liceu 2021: Liceele din Alba cu cele mai mici medii de admitere, după repartizarea computerizată Ministerul Educației Naționale a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Coaliţia ar putea amâna înscrierea Roşiei Montane în UNESCO. Cioloş: „Premierul Cîţu ţine foarte mult la această retragere”

Tema ”Roşia Montană pe lista UNESCO” va fi discutată luni după-amiază în coaliţia de guvernare. Dacian Cioloş lasă să se… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| O furtună a DISTRUS tot ce a întâlnit în Moscova. Imagini apocaliptice din capitala Rusiei

Vremea instabilă a făcut ravagii în capitala Rusiei. O ploaie torenţială însoţită de rafale puternice de vânt s-a abătut luni… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| ICOANA Sfinții Petru şi Pavel–COLECȚIA MNUAI, LAZ, SEC–XIX (pictor Ilie Poenaru)

Despre Sfântul Petru se ştie că îl însoţeşte des pe Dumnezeu în drumurile sale pe pământ şi că ţine Cheile… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Voluntarii ASCOR Alba Iulia, MISIUNE filantropică, în satul din Alba declarat „Muzeu Viu”

ASCOR Alba Iulia, alături de câteva familii cu suflet mare, au organizat o acțiune social-filantropică având ca scop întrajutorarea mai… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| Cum arată noile trenuri care vor circula între Cluj-Napoca și Alba Iulia. Au fost aduse din Germania

În aproximativ 3 luni, primele șase automotoare diesel second-hand cumpărate din Germania de compania privată Transferoviar urmează să circule pe… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

REZULTATE Evaluare Națională 2021: Elevii vor afla MÂINE ce note au luat

REZULTATE Evaluare Națională 2021: Elevii vor afla MÂINE ce note au luat Notele obținute de absolvenții ciclului primar la Evaluarea… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOLIU în media din România. Jurnalistul Florin Condurățeanu a MURIT, în urma unui stop cardio-respirator

Jurnalistul Florin Condurăţeanu s-a stins din viaţă. Acesta a suferit un şoc cardio respirator în cursul acestei zile. Doliu uriaş… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro