Rămâi conectat

Curier Județean

Bărbații care au încercat să mituiască un polițist din Blaj – cercetați penal sub control judiciar

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

URS Construct

tribunalul albaProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data 15 martie a.c., punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de inculpații Grancsa Janos și Barcsa Gaspar, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, și,respectiv, complicitate la dare de mită.

În ordonanțele de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 14.03.2014, inculpatul GRANCSA JANOŞ, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Blaj, fiind oprit în trafic pentru nerespectarea priorităţii în sensul giratoriu de către un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj – Compartimentul poliţiei rutiere, după ce i s-a adus la cunoştinţă că a săvârşit o contravenţie pentru care legea prevede ridicarea permisului în vederea suspendării dreptului de a conduce, a oferit agentului de poliţie suma de 500 lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile legale privind sancţionarea sa, în comiterea faptei fiind ajutat de socrul său, inculpatul BARCSA GASPAR, care a intermediat discuţiile dintre agentul de poliție – denunţător şi susnumit. În aceeași zi, aflându-se la sediul Poliției Municipiului Blaj, inculpatul GRANCSA JANOŞ a dat aceluiași agent de poliţie suma de 100 lei, cu ajutorul incupatului BARCSA GASPAR, în același scop, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii”.

Potrivit procurorilor, pe timpul cât se află sub control judiciar, cei doi inculpați trebuie să respecte următoarele obligații:

– să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori sunt chemați;
– să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuințelor acestora;
– să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea lor, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori sunt chemați;
– să nu părăsească limita teritorială a localităților de domiciliu decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului;
– să nu se apropie de agentul de poliție care a făcut denunțul și să nu comunice cu acesta direct sau indirect, pe nici o cale.

Celor doi li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea  luării sau propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ITM Alba: Amenzi de 20.000 de lei și 15 avertismente date firmelor din județ, în perioada 13 – 17 ianuarie 2025. Ce nereguli au descoperit inspectorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

ITM Alba: Amenzi de 20.000 de lei și 15 avertismente date firmelor din județ, în perioada 13 – 17 ianuarie 2025. Ce nereguli au descoperit inspectorii Inspectorii ITM Alba au aplicat 5 amenzi în valoare de 20.000 de lei și au acordat 15 avertismente, în urma controalelor din ultima săptămână. Prin Programul cadru de acţiuni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea