Rămâi conectat

Curier Județean

Bărbați din Alba Iulia și Blaj, reținuți de polițiști: Sunt suspectați de comiterea de furturi din societăţi comerciale şi locuinţe, cu prejudicii totale de peste 230.000 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Alba, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, au identificat 6 bărbaţi din Alba Iulia şi Blaj, bănuiţi de comiterea de furturi din societăţi comerciale şi locuinţe, cu prejudicii totale de peste 230.000 lei. 4 au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor.  

La data de 25 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba, împreună cu poliţiştii din Blaj, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, au identificat 6 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 39 de ani, 3 din Alba Iulia şi 3 din Blaj, ce sunt bănuiţi de comiterea a două furturi cu prejudicii în valoare totală de 239.000 lei.

Se pare că, în noaptea de 22/23 august 2017, 3 dintre bănuiţi, ar fi pătruns, prin efracţie, într-o casă de amanet din Teiuş şi ar fi sustras un seif în care se aflau bijuterii în valoare de 209.000 lei şi suma de 5.066 lei.

Ulterior, în data de 16 ianuarie a.c., doi dintre bărbaţii ce ar fi participat la furtul de la Teiuş, împreună cu alţi doi bărbaţi din Alba Iulia şi Blaj, ar fi pătruns, prin efracţie, în locuinţa unui cetăţean din municipiul Blaj şi ar fi sustras bunuri electrice şi electrocasnice în valoare de 25.000 de lei.

Pentru documentarea activităţii infracționale a persoanelor bănuite de comiterea furturilor, ieri, 25 aprilie, poliţiştii au efectuat 6 percheziţii (3 în municipiul Alba Iulia şi 3 în municipiul Blaj) la domiciliile persoanelor vizate, ocazie cu care au fost indisponibilizate 4 autovehicule.

Se pare că, unul dintre autovehicule ar fi fost folosit în activitatea infracțională, iar celelalte 3 ar fi fost dobândite ca urmare a acestei activităţi.

La percheziţii au participat şi poliţişti ai Serviciului Pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba precum şi jandarmi.

Faţă de 4 dintre bărbaţi (doi din Alba Iulia şi doi din Blaj), a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând ca în cursul zilei de azi, 26 aprilie, să fie prezentaţi Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Aiud şi Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate,pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a persoanelor vizate şi recuperarea prejudiciilor.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum”

Unirea Ziarul

Publicat

în

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” Cu prilejul aniversării Zilei Forțelor Terestre, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” s-a desfășurat ieri, 18 aprilie, proiectul „Cadet pentru o zi”. Astfel, elevi de clasele a VII-a și a IX-a din municipiul Alba-Iulia au răspuns pozitiv […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea