Rămâi conectat

Ştirea zilei

Bărbat trimis în judecată pentru publicarea pe Facebook a unor imagini cu Hitler și cu simboluri fasciste și naziste

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Inculpatul a mai publicat materiale defăimătoare la adresa romilor prin acre susținea exterminarea acestora

Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru fapte ce au legătură cu promovarea în public, pe rețeaua de socializare Facebook, a unor simboluri fasciste și xenofobe.

Infracțiunile de care este acuzat inculpatul K. Ovidiu Mihai sunt următoarele: utilizare în public a simbolurilor fasciste, legionare, rasiste și xenofobe, respectiv promovare, în public, a cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii şi omenirii, precum și a ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe. Infracțiunile sunt prevăzute de OUG nr. 31/2002 și se pedepsesc cu închisoarea de până la 5 ani.

”În perioada mai-iulie 2015, inculpatul K.O.M. a postat pe site-ul de socializare Facebook mai multe imagini cu drapelul cu însemnul svasticii hitleriste, cu crucea de fier nazistă, cu simboluri și însemne fasciste și naziste, precum și materiale ilustrative defăimătoare și discriminatoare la adresa rromilor. De asemenea, în aceeaşi perioadă, inculpatul K.O.M. a postat pe site-ul de socializare Facebook fotografii cu Adolf Hitler și comandanți militari naziști din timpul celui de-al doilea război mondial, precum și materiale ilustrative defăimătoare și discriminatoare la adresa rromilor, care incită la ură și violență, respectiv la exterminarea acestora, manifestând susținerea pentru ideile extremiste, de exterminare a rromilor”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia în 24 aprilie 2018 și urmează în prima etapă procedura camerei preliminare. Până la pronunțarea unei decizii definitive, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea