Bărbat trimis în judecată pentru publicarea pe Facebook a unor imagini cu Hitler și cu simboluri fasciste și naziste

*Inculpatul a mai publicat materiale defăimătoare la adresa romilor prin acre susținea exterminarea acestora

Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru fapte ce au legătură cu promovarea în public, pe rețeaua de socializare Facebook, a unor simboluri fasciste și xenofobe.

Infracțiunile de care este acuzat inculpatul K. Ovidiu Mihai sunt următoarele: utilizare în public a simbolurilor fasciste, legionare, rasiste și xenofobe, respectiv promovare, în public, a cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii şi omenirii, precum și a ideologiei fasciste, rasiste sau xenofobe. Infracțiunile sunt prevăzute de OUG nr. 31/2002 și se pedepsesc cu închisoarea de până la 5 ani.

”În perioada mai-iulie 2015, inculpatul K.O.M. a postat pe site-ul de socializare Facebook mai multe imagini cu drapelul cu însemnul svasticii hitleriste, cu crucea de fier nazistă, cu simboluri și însemne fasciste și naziste, precum și materiale ilustrative defăimătoare și discriminatoare la adresa rromilor. De asemenea, în aceeaşi perioadă, inculpatul K.O.M. a postat pe site-ul de socializare Facebook fotografii cu Adolf Hitler și comandanți militari naziști din timpul celui de-al doilea război mondial, precum și materiale ilustrative defăimătoare și discriminatoare la adresa rromilor, care incită la ură și violență, respectiv la exterminarea acestora, manifestând susținerea pentru ideile extremiste, de exterminare a rromilor”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia în 24 aprilie 2018 și urmează în prima etapă procedura camerei preliminare. Până la pronunțarea unei decizii definitive, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Aurel 7 mai 2018 at 15:33

Porcării!!
Mai nou orice se interpretează ca fiind rasist!
Mi se pare exagerată această auto sesizare și trimitere în judecată!
Aceste acțiuni nu duc la altceva decât la un excez de zel din partea țiganilor care nu își înțeleg corect drepturile și la tensiuni interminoritare!

ionica 7 mai 2018 at 20:21

Nu-si inteleg corect -INDATORIILE – ca drepturi -har Domnului au berechet — Despre altii care au defaimat pe inaintasi nostri -Avram Iancu– cati mama zmeului va-ti sesizat si ce pedepse ati aplicat domnilor -procurori??

Eu 7 mai 2018 at 20:28

Zic si eu ca idee,pe aia care au primovat atata timp ciuma rosie- stalinismul -cine ii judeca?! Rosii au facut genocid ca si nszistii,deci dc se face diferenta?!

dolfi 7 mai 2018 at 21:31

vaai saracii tzigoineri… ce nevinovati si neprihaniti sunt ei…

spetsnaz 8 mai 2018 at 12:05

Si uite-asa colonia Romania,….a devenit PUSCARIE,…IN AER LIBER !!! Numai cine are “ochi”,….vede gratiile !!! Nu poti zice nimic,…de evrei,…de tigani=romi(am vazut ca-s neam cu evreii,tribul lui simeon),…de unguri,…de politicieni,etc,…dar la sclavii de romani,…toti pot sa le dea,….carne prin gura,…nimic nu se intampla !!! Asta “da democratie”,…ca pe vremea lui Stalin !!! Si sclavii,…tac,dorm,mananca seminte,mici,…beau alcool,….asculta manele,…vizioneaza emisiuni “educative” gen masterchef….si alte asemenea,…pline crâşmele,birturile,cluburile,discotecile !!! Si cand vezi asemenea “tablou”,…sa nu doresti,…un “reset”,…cu un cutremur devastator,…sau o bomba atomica ??? “Sentimentul” vine instantaneu !!! ???

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...