Rămâi conectat

Actualitate

Bărbat din Cugir amendat cu 1000 de lei pentru că a încercat să strice peterecerea unor vecini

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bărbat din Cugir sancţionat cu amendă în valoare de 1000 lei după ce a înjurat operatorii de la 112 şi vecinii de apartament.

duba jandarmiPotrivit Jandarmeriei Alba, “fapta s-a petrecut duminică, 28 iunie a.c., în jurul orei 21.00 şi a fost constatată de un echipaj mixt de ordine şi siguranţă publică, format dintr-un jandarm şi un poliţist. Aflat în avansată stare de ebrietate, Andrei M. (26 de ani), a solicitat intervenţia forţelor de ordine deoarece era deranjat de muzica dintr-un apartament vecin. Echipajul mixt de ordine şi siguranţă publică a constatat că în apartamentul indicat era în plină desfăşurare o petrecere şi, pentru fapta de tulburare a liniştii celorlalţi locatari, proprietarul a fost sancţionat cu avertisment.

După plecarea forţelor de ordine, domnul Andrei s-a interesat de măsurile luate şi, probabil nemulţumit, a apelat din nou 112 şi a solicitat imperativ reîntoarcerea acestora şi aplicarea unor sancţiuni mai severe.

A făcut acest lucru în mod repetat şi, deşi a fost tratat cu respect şi îndrumat să înceteze deoarece solicitarea dânsului nu constituia o situaţie de urgenţă, bărbatul i-a înjurat pe operatori şi i-a ameninţat cu represalii. Mai mult, s-a deplasat la apartamentul unde avusese loc petrecerea şi i-a jignit şi ameninţat cu bătaia pe cei din interior, fără să ţină cont că, atraşi de larma iscată, ceilalţi vecini asistau la violenţele verbale.

În aceste condiţii a fost nevoie din nou de intervenţia echipajului mixt de ordine şi siguranţă publică, iar acesta a luat măsuri pentru aplanarea incidentului şi l-a sancţionat contravenţional pe domnul Andrei cu amendă în valoare de 1000 lei.

Pentru evitarea unor situaţii de acest fel, reamintim cetăţenilor că tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă precum şi proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenta constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 1000 de lei. De asemenea, trebuie avut în vedere că Legea 61/1991, republicată, prevede o sancţiune contravenţională sub forma amenzii cuprinse între 500 şi 1500 de lei pentru cei care organizează petreceri cu caracter privat şi utilizează aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea vecinilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban.”

B.R.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea