Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bărbat din Alba trimis în judecată pentru o dispută cu un șofer de ambulanță: L-a acuzat ca Salvarea a venit cu întârziere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbat din Alba trimis în judecată pentru o dispută cu un șofer de ambulanță: L-a acuzat ca Salvarea a venit cu întârziere

Un bărbat din Alba Iulia implicat într-o dispută cu un șofer de ambulanță, a fost trimis în judecată pentru o infracțiune prevăzută de legea privind reforma în domeniul sănătății.

Acesta este acuzat că a inițiat o altercație cu șoferul unei autosanitare de la Serviciul Județean de Ambulanță Alba, supărat că echipajul ar fi sosit prea târziu. Bărbatul a sunat la 112 și a chemat salvarea pentru a o prelua pe mama sa, care se simțea rău.

În momentul în care ambulanța a ajuns la domiciliul bărbatului, acesta ar fi avut o dispută cu șoferul, pe care l-a acuzat că a ajuns cu întârziere la caz.

Altercația n-a rămas fără urmări. A fost întocmit un dosar penal, apoi cei doi s-au împăcat în ceea ce privește răspunderea civilă, dar a rămas cazul penal care a fost trimis în instanță de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

E. M. este acuzat de săvârșirea unei fapte prevăzute de articolul 652 din Legea nr. 95/2006.

Potrivit prevederilor articolului menționat, „ameninţarea săvârşită nemijlocit ori prin mijloace de comunicare directă contra unui medic, asistent medical, şofer de autosanitară, ambulanţier sau oricărui alt fel de personal din sistemul sanitar, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Pedepsele cresc dacă este vorba despre lovire sau orice alte acte de violență, respectiv vătămare corporală.

Dosarul a fost înregistrat pe rol la Curtea de Apel Alba Iulia, în 31 octombrie 2023 și va parcurge, inițial, etapa judiciară a camerei preliminare.

Până la pronunțarea unei hotărâri definitive, acesta beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea