Rămâi conectat

Actualitate

Bărbat beat scos cu jandarmii din localul unei benzinării din Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat de 30 de anidin Alba Iulia a fost sancţionat contravenţional de jandarmi deoarece a refuzat să părăsească incinta unui local unde consumase băuturi alcoolice.

„În urma unui apel la 112, miercuri, 5 decembrie a.c., în jurul orei 17.00, un echipaj de jandarmerie a intervenit pe strada Alexandru Ioan Cuza din municipiul Alba Iulia şi a aplanat un incident izbucnit în spaţiul special amenajat pentru servirea băuturilor alcoolice din perimetrul unei benzinării. Jandarmii au constatat că între Ion M., de 30 de ani, din Alba Iulia şi personalul localului izbucnise un conflict spontan deoarece clientul, aflat în avansată stare de ebrietate, nu a dorit să părăsească incinta.

Barmanul şi-a justificat decizia de evacuare a bărbatului prin faptul că acesta, aflat deja în evidentă stare de ebrietate, îi cerea în mod imperativ să-l servească în continuare cu alcool şi îi deranja pe ceilalţi clienţi.

Intervenţia echipajului de jandarmerie a dus la aplanarea evenimentului, a prevenit escaladarea violenţei şi a permis reluarea activităţii localului în condiţii normale. Jandarmii i-au explicat domnului Ion M. care sunt consecinţele faptelor sale, i-au potolit – cel puţin temporar – pornirile bachice, i-au recomandat să evite pe viitor astfel de comportament şi l-au îndrumat spre casă, nu înainte însă de a-l  sancţiona contravenţional cu amendă în valoare de 100 de lei. Totodată, barmanul – pentru că a servit cu băuturi alcoolice o persoană aflată deja în stare vădită de ebrietate– a fost sancţionat cu avertisment verbal.

 Pentru prevenirea apariţiei unor astfel de fapte, reamintim că:

refuzul consumatorului de a părăsi un local public în care se consumă băuturi alcoolice, după ora de închidere sau la cererea îndreptaţită a unui salariat al localului  se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei;

 – servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflaţi în vădită stare de ebrietate, precum şi a minorilor, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. Mai mult, dacă se constată o repetare a acestei fapte se poate dispune măsura suspendării activităţii localului public pe o perioada cuprinsă între 10 şi 30 de zile”, se arată în comunicatul Jndarmeriei Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea