Rămâi conectat

Actualitate

BANI de la Guvern pentru familiile cu venituri mici: 500 de lei/familie, ajutor pentru curent, gaze, căldură, lemne

Ziarul Unirea

Publicat

în

BANI de la Guvern pentru familiile cu venituri mici: 500 de lei/familie, ajutor pentru curent, gaze, căldură, lemne

Familiile cu bani puțini ar putea fi ajutate de Guvern pentru a putea trece peste iarnă mai ușor, prin utilizarea unor sume de bani virate către acestea.

Guvernul ar putea acorda fiecărei familii cu venituri reduse un ajutor în bani în valoare de 500 de lei, pe card, sumă din care vor putea fi plătite, la alegere, facturi la energie electrică, gaze, căldură, sau pentru lemne de foc. O decizie finală este așteptată în coaliția de guvernare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, a explicat luni, la Antena 3, că schema de ajutor ar putea să fie următoarea: Guvernul se gândește să acorde câte 100 de lei/lună pentru fiecare „punct de consum”, adică pentru fiecare gospodărie, pe perioada noiembrie 2021 – martie 2022, iar toți banii să fie acordați o singură dată, întreaga sumă urmând să fie virată pe un card.

Ajutorul ar putea merge către familiile în care care membrii ei au venituri sub 2.000 de lei, a adăugat ministrul.

Decizia finală trebuie luată în coaliția de guvernare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Asociația Pro Infrastructură critică dur decizia de a îngheța punctul de amendă: „Șoferii inconștienți ne vor ține în top și în 2023”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Asociația Pro Infrastructură critică dur decizia de a îngheța punctul de amendă: „Șoferii inconștienți ne vor ține în top și în 2023”

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură critică dur, pe pagina proprie de pe o rețea de socializare, decizia autorităților de a îngheța și anul viitor punctul de amendă la 145 de lei.

„Bizoneală ieftină în continuare în Țara lui Papură Vodă! Miercuri, Finanțele au anunțat că punctul de amendă rămâne înghețat și în 2023 la 145 de lei, încremenit în timp de la începutul lui 2017 chiar dacă, teoretic, el este 10% din salariul minim brut pe economie. La salariul minim brut actual, ar trebui să fie 255 lei, iar dacă acesta ar sări la 3000 lei de la 1 ianuarie 2023, punctul de amendă ar trebui să fie 300 lei.

Să ne mai mirăm că vreo 2000 de oameni mor anual pe drumurile noastre? Că suntem primii în Europa la acest capitol?

Elit - Gustul Desăvârșit

Infrastructura rutieră proastă și șoferii inconștienți ne vor ține în top și în 2023. Politicienii fără scrupule și conștiință, dar cu girofar albastru și mari iubitori de voturi, cu larga participare a Poliției Române care ridică din umeri, ascund în continuare coasa după fiecare curbă mai periculoasă.
În van URLĂM de ani de zile să se ia măsuri nepopulare, dar necesare: creșterea amenzilor, pușcărie pentru faptele grave (precum intrarea intenționată pe contrasens pe drumurile cu parapet median), radare fixe și, bineînțeles, creșterea nivelului de siguranță a infrastructurii rutiere (de la 2+1 alternativ pe DN2 și până la separarea sensurilor pe bretelele bidirecționale în nodurile de autostradă).

Degeaba. Soluțiile de bun simț, logice, simple și eficiente pe care le cerem obsesiv de ani de zile stau la sertar și sunt tergiversate din motive stupide. Iar pe drum tronează nesimțirea, ilogica, bizoneala și moartea. Somn ușor, România!” au scris reprezentanții Asociației Pro Infrastructură pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

PENSII 2023. Cum vor arăta noile taloane cu majorările incluse din 1 ianuarie. La ce trebuie să fie atenți beneficiarii

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2023. Cum vor arăta noile taloane cu majorările incluse din 1 ianuarie. La ce trebuie să fie atenți beneficiarii

Daniel Baciu, șeful Casei Naţionale de Pensii Publice a transmis că tipărirea cupoanelor începe undeva în jurul datei de 15 decembrie, ar trebui publicat în Monitorul Oficial, în grafic, astfel încât începând chiar cu 1 ianuarie 2023, pensionarii să primească deja pensiile mărite.

Conform lui Daniel Baciu pe noile taloane de pensii se va regăsi atât valoarea acestora, precum și valoarea ajutorului pentru aceia care au venitul sub 1500 de lei.

Astfel, în cazul unui pensionar care are 1450 de lei, pe talon va sta scrisă valoarea pensiei, dar și valoarea ajutorului de care pensionarul va beneficia, respectiv 1.000 de lei, sumă ce va ajunge la beneficiar în două tranșe. Prima tranșă se va acorda chiar în luna ianuarie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pensionarii cu o pensie între 1.501 și 2.000 de lei vor primi un ajutor mai mic, respectiv de 800 de lei. Ajutor financiar din partea statului vor primii și pensionarii care au venituri între 2001 și 3000 de lei. Ajutorul va avea o valoare de 600 de lei.

Pensionarii vor primi odată cu pensiile mărite din 1 ianuarie 2022 și taloane noi de pensii. Care este detaliul la care trebuie să fie atenţi pensionării din momentul în care vor primi noile taloane, a anunțat președintele Casei de Pensii.

Ce va apărea pe taloanele de pensii începând de anul viitor. Anunțul făcut de președintele Casei de Pensii. Preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a făcut un anunț important pentru toți pensionarii din România cu privire la noile taloane de pensii.

Pensii 2023. Noile taloane ajung la pensionari odată cu pensiile mărite

Acestea vor ajunge la pensionari odată cu majorarea punctului de pensie de la 1586 de lei, cât este acum, la 1784 de lei, respectiv de la 1 ianuarie 2022. În jur de cinci milioane de pensionari din România vor primi noile taloane. Astfel, preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, a oferit informații importante cu privire la noile taloane.

Conform acestuia, procesul de tipărire al noilor cupoane de pensii va începe pe la jumătate lunii viitoare, ținând cont că actul normativ trebuie să se publice în Monitorul Oficial. „Orice decizie politică, în speță a coaliției de guvernare, trebuie până la urmă transpusă într-un act normativ publicat în Monitorul Oficial.

Suntem în grafic, nu avem întârzieri, este timp astfel încât noi aici, la Casa Națională de Pensii, să ne mobilizăm, să reușim să facem toate acele activități specifice nouă. Este vorba de niște lucruri strict tehnice, de actualizare a tuturor parametrilor în bazele de date.

Pensii 2023: Cum se face majorarea în funcţie de pensia avută

Coaliţia a decis luni o majorare a pensiilor cu 12,5% şi încadrarea într-o anvelopă de 15%. Astfel, pe lângă majorarea care se va aplica tuturor pensiilor, cei cu pensii mici vor primi un ajutor din partea statului. Astfel, cei cu pensii sub 1.500 de lei vor primi un ajutor de 1.000 de lei, 800 de lei pentru cei cu pensii intre 1500 si 2000 şi 600 de lei pentru cei cu pensii intre 2000 – 3000 de lei, au precizat surse politice.

Majorarea de 12,5% a reprezentat un compromis, în condiţiile în care PNL ar fi dorit o majorare de 15 procente, însă PSD nu era de acord ca toate pensiile să crească la fel.

Astfel, coaliţia a decis majorarea cu 12,5% a pensiilor şi încadrarea într-o anvelopă de 15,8%. Impactul bugetar al acestei majorări se ridică la 17,5 miliarde lei.

Coaliţia a mai decis acordarea unor ajutoare pentru pensionarii cu pensii mici, astfel: 1.000 de lei pentru pensionarii cu pensii sub 1500, 800 de lei pentru cei cu pensii intre 1500 si 2000 şi 600 de lei pentru cei cu pensii intre 2000 – 3000 de lei.  În plus, s-a decis o creştere cu 30% a indemnizaţiei veteranilor de război şi pentru văduvele de război.

Sursa: romaniatv.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Serviciile la distanţă oferite de ANAF, prezentate la Universitatea „1 decembrie” din Alba lulia: Ce au aflat viitorii contribuabili

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Serviciile la distanţă oferite de ANAF, prezentate la Universitatea „1 decembrie” din Alba lulia: Ce au aflat viitorii contribuabili

În perioada 10 noiembrie – 23 noiembrie 2022, specialiştii în fiscalitate din cadrul D.G.R.F.P Braşov şi a structurilor subordonate, A.J.F.P Alba, Harghita, Mureş şi Sibiu, parte a proiectului A.N.A.F, au continuat seria prezentărilor „Serviciilor oferite contribuabililor” studenţilor din băncile facultăţilor, viitori contribuabili, în vederea îndeplinirii obiectivelor A.N.A.F, a consolidării conformării fiscale prin creşterea gradului de conformare fiscală voluntară.

Prezentarea „Serviciilor oferite contribuabililor”, a fost găzduită în data de 10 noiembrie 2022 de Universitatea „1 decembrie” din Alba Iulia şi a continuat în data de 21 noiembrie 2022 în incinta Universităţii „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureş, în cadrul Conferinţei internaţionale organizate pe tema „Oportunităţilor cunoaşterii multidisciplinare”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din nevoia şi dorinţa de a migra continuu spre mediul online şi a deveni o administraţie fiscală modernă, eficientă şi transparentă, specialiştii în fiscalitate, au prezentat serviciile la distanţă oferite de către ANAF şi au evidenţiat avantajele şi beneficiile accesării acestora. Prezentarea „Serviciilor oferite contribuabililor” a continuat în cadrul Universităţii Sapientia din Miercurea Ciuc în data de 23 noiembrie 2022, participanţii manifestând deschidere şi interes faţă de informaţiile comunicate.

Interesul şi deschiderea manifestate în cadrul întâlnirilor deja încheiate ne motivează să continuăm aceste demersuri, astfel că, în data de 7 decembrie 2022, prezentarea „Serviciilor oferite contribuabililor” va continua în cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea