Rămâi conectat

Actualitate

Bandiţii ştiu: de Crăciun, oamenii cred in minuni! „Daţi-mi şi mie nişte bani să vă pot trimite câştigul de mii de euro!” Deţinuţii încearcă. Pentru că sunt lacomi, naivii plătesc!

În preajma sărbătorilor de Crăciun, poliţiştii sunt asaltaţi de reclamaţii de înşelăciune. De la pietre vândute drept aur până la telefoane unde voci convingătoare, chiar dacă aparţin unor condamnaţi aflaţi în închisoare, conving oameni că l-au prins pe Dumnezeu de-un picior, toate s-au întâmplat şi, dacă nu vom fi mai circumspecţi şi nu ne vom întreba mereu dacă am pus bilet la loto înainte de a căştiga, se vor întâmpla si de acum încolo.

Publicat

în

În preajma sărbătorilor de Crăciun, poliţiştii sunt asaltaţi de reclamaţii de înşelăciune. De la pietre vândute drept aur până la telefoane unde voci convingătoare, chiar dacă aparţin unor condamnaţi aflaţi în închisoare, conving oameni că l-au prins pe Dumnezeu de-un picior. Toate acestea s-au întâmplat ]n realitate şi dacă nu vom fi mai circumspecţi şi nu ne vom întreba mereu dacă am pus bilet la loto înainte de a căştiga, se vor întâmpla si de acum încolo.

Astfel,  miercuri, 21 decembrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Serviciului de Operaţiuni Speciale  Alba Iulia au reuşit documentarea activităţii ilicite a trei grupuri infracţionale, care induceau în eroare, prin folosirea telefonului mobil, diferite persoane, sub pretextul participării la concursuri organizate de cunoscute firme de telefonie mobilă sau televiziuni. Aceştia au solicitat depunerea de sume de bani, în conturi bancare sau cumpărarea de cartele reîncărcabile ale căror coduri să fie comunicate ulterior „organizatorilor” concursului.

Percheziţii în Bucureşti şi Galaţi

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru documentarea activităţii infracţionale a grupărilor, în cursul zilei de ieri, miercuri 21 decembrie, au fost efectuate 3 percheziţii pe raza municipiilor Bucureşti şi Galaţi, precum şi controale într-un penitenciar.

În urma cercetărilor s-a constatat că. la data de 6 decembrie, o femeie în vârstă de 63 de ani din Alba Iulia, a fost apelată pe telefonul mobil de L.C., de 40 de ani, din judeţul Brǎila, deţinut într-un penitenciar, care s-a recomandat ca fiind reprezentantul  unei importante firme de telefonie mobilăcomunicându-i faptul că este marea câştigătoare a unui premiu. Pentru a intra în posesia acestuia sexagenara trebuia să plătească suma de 1.500 de lei  reprezintând, chipurile, taxa de participare la concurs.

Victima a depus suma de bani în contul unui minor în vârstă de 17 ani, din Galaţi, complice cu puşcăriaşul L.C.

Chiar dacă pare incredibil, ulterior, învinuitul a sunat-o din nou pe femeia din Alba Iulia şi i-a comunicat că a câştigat un premiu constând într-un apartament în valoare de  200.000 lei, în Bucureşti. I-a solicitat apoi  să depună în contul aceluiaşi complice suma de 3.000 euro, lucru pe care femeia l-a făcut din nou.

Cu sprijinul unui alt complice, B.R.D., autorul înşelăciunii i-a trimis victimei un înscris contrafăcut, prin care aceasta era desemnată ca fiind câştigătoarea premiului anunţat anterior prin SMS. Ulterior L.C. a mai insistat pentru ca femeia să-i  trimită şi alte sume de bani, solicitări cărora victima a refuzat să le mai dea curs.

Complici reţinuţi pentru înşelăciune

În cursul zilei de ieri, cei doi complici au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la înşelăciune, iar azi, 22 decembrie, suspecţii au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia care a dispus faţă de aceştia măsura preventivă de a nu părăsi ţara.

Pentru că se plictisesc, deţinuţii încearcă. Pentru că sunt lacomi, naivii plătesc

Într-un alt caz, la data de 5 decembrie, C.L., de 60 de ani din Alba Iulia, a fost apelată pe telefonul fix ce către P.G.I., de 26 de ani, din judeţul Prahova, deţinut într-un penitenciar, care s-a recomandat operator în cadrul unei reţele de telefonie, comunicându-i că a câştigat un premiu în valoare de 40.000 de lei, în cadrul unui concurs desfăşurat la un cunoscut post de televiziune. Pentru a intra în posesia banilor a condiţionat-o pe victimă să cumpere cartele reîncărcabile de de 60 euro fiecare şi apoi să-i comunice codurile de reîncărcare, motivând că acesta este impozitul aferent câştigului.

Femeia a procedat conform celor solicitate după care autorul a revenit, cerându-i să mai cumpere alte cartele în valoare de 380 euro. Păgubita nu a dat curs şi celei de-a doua solicitări şi a anunţat poliţia.

La data de 16 decembrie, o altă victimă, M.L., de 26 de ani din Alba Iulia a fost apelatǎ pe telefonul fix de către D.F., de 20 de ani din judeţul Buzǎu, încarcerat în acelaşi penitenciar cu primii doi învinuiţi, care s-a recomandat reprezentant al unui cunoscut joc de noroc şi i-a solicitat să răspundă la o serie de întrebări, după care i-a comunicat că a câştigat suma de 30.000 de lei. După metoda binecunoscută pentru a intra în posesia premiului i-a cerut să plătească suma de 1.000 de lei. (B.P.)

Femeia a trimis pe numele unui complice suma solicitată, iar ulterior, după ce şi-a dat seama că a fost înşelată, a anunţat poliţia.

În toate cazurile cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor 3 învinuiţi.

Luaţi în serios recomandările poliţiei:

–   nu răspundeţi unor mesaje telefonice sau prin SMS prin care sunteţi anunţaţi că aţi câştigat premii promoţionale, bani sau excursii, nu comunicaţi datele dumneavoastră de identificare şi nu trimiteţi în avans bani sau cartele telefonice.

–   Fiţi atenţi cu privire la reprezentanţii unor reţele de utilităţi care vor să verifice instalaţiile existente în locuinţe.

 

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Guvernul vrea să ştie ce stocuri au producătorii şi comercianţii: Ce sancțiuni ar putea primi cei care refuză

Publicat

în

Guvernul vrea să ştie ce stocuri au producătorii şi comercianţii: Ce sancțiuni ar putea primi cei care refuză

O ordonanţă de urgenţă care obligă producătorii şi comercianţii din România să facă lunar rapoarte cu stocurile, ar urma să fie adoptată în perioada următoare.

Cei care nu vor declara stocurile – pot fi amendați cu sume între 500.000 și 1 milion de lei – iar cei care vor prezenta date incorecte sau incomplete riscă amenzi între 50.000 lei și 250.000 lei. Raportările trebui să ajungă la ministerul agriculturii pana pe data de 15 a fiecarei luni.

Trebuie trimise stocurile la produse precum legume, fructe, cereale, seminte, carne, lapte, conserve, apa, zahar sau miere.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cei care au cantitati mici de marfa sunt scutiţi de raportare. Spre exemplu, magazinele cu o suprafata de sub 400 de metri patrati, sau cei care au sub 10 tone de legume si fructe sau sub 25 de tone de cereale.

Măsura este propusă din rațiuni de securitate alimentară, având în vedere războiul dus de Rusia în Ucraina și efecte sale secundare în domeniul alimentar și în cel agricol.

Sursa: observatornews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Vasile MARICA – președinte Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe: Economia la fondul de salarii nu înseamnă venituri în plus

Publicat

în

Vasile MARICA – președinte Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe: Economia la fondul de salarii nu înseamnă venituri în plus

Referitor la măsurile anunțate aseară de Guvern, printre care se numără și aceea de a ingheța angajările în sistemul bugetar, Federatia Natională a Sindicatelor din Finanțe atrage atenția asupra faptului că o astfel de măsură, aplicată general, fără o analiză sectorială, este departe de a aduce rezultatele dorite.

Economia la fondul de salarii nu înseamnă venituri în plus și în niciun caz o îmbunătățire a colectării veniturilor la bugetul statului!

În acest sens dorim să facem câteva precizări:

Elit - Gustul Desăvârșit
  • In sistemul Ministerului Finanțelor, care cuprinde Ministerul Finanțelor – aparat central, ANAF – aparat central și unități subordinate, nu s-au mai făcut angajări din anul 2016
  • De la aproximativ 28.000 de angajați, numărul s-a diminuat de la an la an, ajungând la 22.000
  • 10% din angajați au vârste până în 30 de ani, 10% între 30 și 40 ani, 40% între 40 și 55 de ani și 40% peste 55 de ani – rezultă o îmbătrânire accelerată a sistemului
  • In fiecare an se vacantează în medie 800 de posturi, atât prin pensionări, cât și prin plecări din sistem și, din păcate, tot mai multe decese, datorate mediului stresant în care se desfășoară activitatea.

Pe cale de consecință, pentru a funcționa și a performa, sistemul fiscal are nevoie urgentă de infuzie de personal tânăr și în niciun caz de o măsură de inghețare a angajărilor, care ar echivala cu un colaps.

Se vorbește de ani buni despre digitalizarea sistemului fiscal, dar acest proces este de durată și nu-și poate produce efectele imediat. In prezent sistemul funcționează la cota de avarie, cu personal insuficient, programe informatice greoaie, fără baze de date interconectate. Colectarea nu poate fi îmbunătățită prin măsuri care nu țin cont de realitatea instituției.

Prin urmare, solicităm Guvernului ca, la elaborarea actului normativ care va reglementa măsurile anunțate, să țină cont de particularitățile sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor și să nu ia decizii care pot avea efectul invers celor preconizate.

Vasile MARICA – președinte Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| Alba Iulia va avea un hotel dintr-un lanț INTERNAȚIONAL: Când va fi inaugurat Mercure Alba Iulia Cetate

Publicat

în

Alba Iulia va avea un hotel dintr-un lanț INTERNAȚIONAL: Când va fi inaugurat Mercure Alba Iulia Cetate

Grupul hotelier Accor va deschide un nou hotel în România, la Alba Iulia. Noul proiect, Mercure Alba Iulia Cetate, va fi primul hotel din acest oraș afiliat unui lanț internațional și va fi inaugurat în al doilea trimestru din 2024.

Hotelul va funcționa în cadrul unui contract de franciză cu un investitor local, parte a grupului Dentotal, care a deschis deja două hoteluri în cadrul grupului: Mercure Bucharest City Center în 2014 și ibis Styles Bucharest City Center în 2020.

Amplasat la câteva minute de Cetate, hotelul din Alba Iulia va avea 112 camere și apartamente, dispuse pe trei etaje plus mansardă, un restaurant de 282 mp cu terasă exterioară, o sală de evenimente de 430 mp, un centru SPA, un loc de joacă pentru copii în interior și exterior și o parcare exterioară și interioară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Platforma booking.com listează în prezent doar zece hoteluri în Alba Iulia. Orașul Unirii, situat în inima Transilvaniei, este vizitat anual de mii de turiști români și străini. În topul destinațiilor preferate de turiști se află Cetatea Albă Carolina.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare