Actualitate
Banca Transilvania preia Bancpost. A fost semnat contractul de achiziție
Banca Transilvania a achiziționat de la Eurobank Group acțiunile pe care le deține la Bancpost S.A., ERB Retail Services IFN S.A. și ERB Leasing IFN S.A., cele două bănci ajungând la un acord în acest sens.
Acord a fost semnat joi de Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administrație al BT, Ömer Tetik, Director General (BT) şi Stavros Ioannou – Deputy CEO Eurobank şi Apostolos Kazakos – General Manager Group Strategy Eurobank, potrivit adevărul.ro.
Banca Transilvania a achiziţionat astfel pachetului majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de către Eurobank Group în capitalul social al Bancpost, iar BT dobândeşte şi participaţii în capitalul social al societăţilor din Grupul Eurobank din România, respectiv ERB Retail Services IFN SA şi ERB Leasing IFN SA.
Atât Banca Transilvania cât şi Bancpost vor acţiona ca entităţi separate până la finalizarea tranzacţiei, urmând ca doar după această dată să aibă loc procesul de integrare a Bancpost în cadrul BT.
”Achiziţionarea Bancpost este o oportunitate pentru BT datorită potenţialului de integrare cu businessul nostru. Această achiziţie completează strategia de creştere organică a Băncii Transilvania, consolidându-ne poziţia pe piaţă. Suntem pregătiţi să ne adaptăm responsabil noii dimensiuni BT şi noilor realităţi. Banca noastră va continua să sprijine antreprenorii români şi economia locală, creând valoare adăugată pentru acţionari, clienţi şi echipă. Mulţumim reprezentanţilor Eurobank pentru sprijin, profesionalism şi colaborare în contextul negocierii acestei tranzacţii de importanţă strategică pentru ambele părţi’, a declarat Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania.
”Odată cu vânzarea Bancpost şi a societăţilor afiliate, Eurobank îşi îndeplineşte ultima obligaţie de vânzare conform planului de restructurare aprobat de Comisia Europeană. Consider că această tranzacţie cu un partener de o reputaţie incontestabilă precum Banca Transilvania se realizează în interesul deplin al clienţilor, deponenţilor şi angajaţilor Bancpost. Eurobank se va concentra pe dezvoltarea pieţelor sale cheie. Aş dori să le mulţumesc tuturor colegilor din subsidiarele din România pentru colaborarea strânsă din toţi aceşti ani, precum şi partenerilor din BT pentru finalizarea cu succes a acestui demers”, precizează Stavros Ioannou, Director General Adjunct, Eurobank.
Banca Transilvania şi Bancpost vor continua să îşi desfăşoare activitatea independent, până la primirea aprobărilor BNR şi ale Consiliului Concurenţei, estimată în lunile următoare. Odată finalizată achiziţia, BT va integra Bancpost în businessul său, cu sprijinul echipelor ambelor bănci.
Barclays Bank PLC a fost unicul consultant financiar al Băncii Transilvania pentru această tranzacţie. PeliFilip a oferit consultanţă juridică, iar Deloitte, consultanţă financiară pentru aspecte contabile şi de diligenţă. Mediobanca – Banca di Credito Finanziario S.p.A. şi HSBC Bank Plc au fost consultanţii financiari ai Eurobank pentru tranzacţie, iar Shearman & Sterling LLP şi Schoenherr şi Asociaţii SCA au asigurat consultanţă juridică.
Cu peste 13% cota de piaţă şi active totale de 54,9 miliarde lei (11,9 miliarde euro), Banca Transilvania este a doua bancă din România. BT are peste 7.000 de angajaţi, 2,2 milioane de clienţi, lider de piaţă în domeniul cardurilor şi aproximativ 500 de sedii.
Bancpost este pe locul 9 în topul băncilor din România, cu aproape 3% din piaţă şi active de 11,6 miliarde lei (2,5 miliarde euro). Echipa sa cuprinde peste 2.000 de angajaţi, iar reţeaua, aproximativ 150 de sedii. Peste un milion de clienţi lucrează cu Bancpost.
sursa: adevărul.ro, economica.net

Actualitate
ATENȚIONARE METEO: COD PORTOCALIU și COD GALBEN de furtuni în Alba, până miercuri
ATENȚIONARE METEO: COD PORTOCALIU și COD GALBEN de furtuni în Alba, până miercuri
Meteorologii ANM au emis atenționări de tip Cod Galben și Cod Portocaliu de furtuni, valabile până miercuri, 10 august.
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 8 august, ora 12:00 – 10 august, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
La munte, în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.
Notă: în majoritatea regiunilor, până la sfârșitul săptămânii, vor fi perioade cu instabilitatea atmosferică accentuată.
COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată – ploi abundente
În zonele montane și submontane vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.
Actualitate
Președintele Iohannis i-a enervat pe ziariștii unguri: „Are o atitudine extremistă”
Președintele Iohannis i-a enervat pe ziariștii unguri: „Are o atitudine extremistă”
Președintele României, Klaus Iohannis, a scos din sărite presa maghiară, care îl acuză că are o atitudine extremistă. Mărul discordiei e, fără surpriză, autonomia Ținutului Secuiesc, față de care șeful statului se opune.
Presa maghiară îl cataloghează pe Iohannis ca fiind extremist!
Cei care se opun autonomiei transilvănene îl urmează pe Nicolae Ceaușescu, scriu jurnaliștii de la publicația proguvernamentală Magyar Nemzetde la Budapesta.
Aceștia îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că manifestă aceeași atitudine față de autonomia Ținutului Secuiesc ca extremiștii antimaghiar care au perturbat discursul premierului Victor Orban de la Băile Tușnad, informează Antena 3.
Actualitate
Prognoza METEO pe regiuni, pentru următoarele 2 săptămâni. Cum va fi VREMEA în perioada 8-21 august
Prognoza METEO pe regiuni, pentru următoarele 2 săptămâni. Cum va fi VREMEA în perioada 8-21 august
Administrața Națională de Meteorologie transmite că în perioada 8-21 august vremea va fi, în general, normală pentru această perioadă a anului.
BANAT
Intervalul va debuta cu o vreme în răcorire, astfel că temperatura aerului va ajunge la valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, în medie cu maxime de 25-29 de grade (mai coborâte în zonele deluroase şi depresionare) şi minime de 13-17 grade. În cea de-a doua săptâmână, valorile termice vor creşte treptat, vremea devenind călduroasă – ziua vor fi 30-32 de grade, iar noaptea 15-19 grade, mediat regional, fiind posibile şi după-amiezi în care se va atinge starea de caniculă.
În primele zile, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe alocuri se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru ploi locale şi temporare va fi ridicată şi în perioada 14-19 august.
CRIŞANA
La începutul intervalului, vremea va fi în răcorire, astfel că temperatura aerului va ajunge la valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, în medie cu maxime de 25-29 de grade (în unele zile mai coborâte în zonele de deal) şi minime de 13-15 grade. În cea de-a doua săptâmână, valorile termice vor creşte treptat, astfel că vor predomina zilele călduroase, cu 30-32 de grade în orele după-amiezilor şi 15…19 grade pe timpul nopţilor, mediat regional.
În primele zile, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe alocuri se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru ploi locale şi
temporare va fi relativ ridicată şi în perioada 15-18 august.
TRANSILVANIA
La începutul intervalului, valorile termice vor fi în scădere, astfel că la mijlocul primei săptămâni vremea va deveni relativ răcoroasă, cu medii ale maximelor de 21-24 de grade, iar ale minimelor de 8-13 grade. În celelalte zile ale perioadei de referinţă, se vor înregistra temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei, ziua între 25 şi 29 de grade, iar noaptea între 12 şi 16 grade, mediat regional, valori mai ridicate (local peste 30 de grade în vestul regiunii) fiind posibile între 16 şi 18 august.
În primele zile, pe arii extinse vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe alocuri se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea ca temporar să se semnalaze ploi locale va fi relativ ridicată şi după data de 15 august.
MARAMUREŞ
La începutul intervalului, valorile termice vor fi în scădere, astfel că se vor situa în jurul celor normale pentru acestă perioadă din an, iar la mijlocul primei săptămâni vremea va deveni relativ răcoroasă; astfel mediile maximelor vor fi de 24-28 de grade iar ale minimelor de 12-15 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, iar la câmpie va fi călduroasă, cu valori diurne de 28-31 de grade şi nocturne de 14-16 grade.
În primele zile, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe alocuri se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru ploi locale va fi relativ ridicată şi în perioada 15-18 august.
MOLDOVA
Intervalul va debuta cu valori termice în scădere în nordul şi centrul regiunii (cu medii ale maximelor de 21-25 de grade), în timp ce în partea de sud va persista vremea călduroasă şi disconfortul ridicat (valori de 31-34 de grade în 8 şi 9 august). Ulterior, regimul termic va fi în general apropiat de cel normal la mijlocul lunii august, astfel că, mediat regional, ziua vor fi 26-29 de grade, iar noaptea 13-17 grade. Pentru cea de-a doua săptămână este estimată o încălzire a vremii, urmând să predomine zilele călduroase, cu temperaturi de peste 30 de grade, în special în partea de sud a zonei.
În primele zile ale perioadei de referinţă local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), dar numai pe spaţii mici se pot cumula cantităţi de apă moderate
sau mai însemnate. Probabilitatea pentru ploi locale va fi relativ ridicată şi în perioada 14-15 august.
DOBROGEAâ
Majoritatea zilelor din perioada de referinţă (în special între 8 şi 10 august şi după data 17 august) vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, caniculară în vestul regiunii, cu medii ale maximelor de 30-35 de grade, valori mai ponderate (de 27-29 de grade) urmând a se înregistra pe litoral în intervalul 13-15 august.
Probabilitatea de ploaie va fi în general redusă, averse locale fiind estimate pentru perioada 13-15 august, cu precădere în partea continentală.
MUNTENIA
În majoritatea zilelor din perioada de referinţă (în special în 8 şi 9 august şi după data 17 august) va fi o vreme călduroasă, caniculară la câmpie, cu disconfort termic ridicat, astfel că media maximelor va fi de 30-35 de grade şi a minimelor de 17-21 de grade. În intervalul 10-14 august, regimul termic va fi mai ponderat, cu temperaturi în general apropiate de cele climatologic specifice – ziua de 28-32 de grade, iar noaptea de 15-18 grade, mediat regional.
La începutul intervalului, local în nordul şi în vestul regiunii şi doar pe spaţii mici în rest se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferică (averse și descărcări electrice). Pe alocuri
vor fi posibile ploi şi în jurul datei de 14 august.
OLTENIA
În majoritatea zilelor din perioada de referinţă (în special în 8 şi 9 august şi după data 17 august) va fi o vreme călduroasă, caniculară la câmpie, cu medii ale maximelor de 30-34 de grade şi ale minimelor de 18-22 de grade. Din 10 august, se va resimţi o răcorire semnificativă a vremii, iar în ansamblu, până în data de 14 august, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor climatologic specifice – ziua de 26-31 de grade, iar noaptea de 14-17 grade, mediat regional.
În primele zile, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe spaţii mici se pot cumula cantităţi de apă însemnate. Ulterior, averse pe areale restrânse vor fi posibile în cursul după-amiezilor, în special în 14-15 august.
LA MUNTE
În cea mai mare parte a intervalului, va predomina o vreme caldă, cu valori peste cele normale, respectiv medii ale maximelor de 18-25 de grade şi ale minimelor de 8-16 grade. Excepţie va face perioada 10-13 august când vremea va fi mai răcoroasă, chiar rece faţă de normele climatologice la altitudini mai mari – ziua valori de 12-20 de grade şi noaptea de 6-14 grade, în medie.
La începutul perioadei de referinţă, pe arii extinse vor fi averse şi se vor cumula local cantităţi de apă mai însemnate. Ulterior, va ploua pe alocuri, cu precădere în cursul după-amiezilor.
-
Ştirea zileiacum 18 ore
FOTO| SÂNGE pentru Radu: Un tânăr din Alba are nevoie de donatori de sânge, după un accident GRAV pe DN1
-
Actualitateacum 21 de ore
VIDEO| Luați, mâncați: TONE de carne expirată de trei ani de zile pe litoral, ridicate de ANPC
-
Actualitateacum 14 ore
UPDATE FOTO| INCENDIU în localitatea Bistra – Valea Dobrii: Un bărbat are ARSURI de gradul 3. O casă este SCRUM
-
Actualitateacum 2 ore
Ministrul Educației: „În anul 2027, trebuie să avem 10.000 de consilieri şcolari în şcolile din România”
-
Ştirea zileiacum 16 ore
PETIȚIE a unui polițist pentru majorarea drastică a pedepselor pentru șoferii care încalcă legea: „Opriți moartea pe șosele!”
-
Ştirea zileiacum 14 ore
ALERTĂ METEO: COD GALBEN de furtuni în județul Alba până la ora 22:00
-
Actualitateacum 17 ore
Pensii 2022: Vârstnicii vor avea parte de majorări între 1 și 100 de lei
-
Actualitateacum 15 ore
Un NOU program de studii la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia? Rectorul Daniel Breaz: „O universitate care se plafonează și nu vine cu specializări noi se va stinge încet”
-
Actualitateacum 22 de ore
7 august 2022, COVID-19 în Alba. 117 de noi infectări și nici un deces, în ultimele 24 de ore, în județ
-
Ştirea zileiacum 17 ore
Ambasadorii noștri: 5 români au vrut să urce pe Mont Blanc în teniși și șorturi. Un primar cere acum depozite pentru „salvare și înmormântare” din cauza lor
-
Actualitateacum 3 ore
Atenție la obiceiurile simple: De ce nu trebuie să îți încarci telefonul pe parcursul nopții?
-
Actualitateacum 23 de ore
INCONȘTIENȚĂ la volan: Un tânăr de 18 ani din Alba s-a urcat beat în mașină și a intrat într-un șanț. Ce alcoolemie avea