Banca Transilvania preia Bancpost. A fost semnat contractul de achiziție
Banca Transilvania a achiziționat de la Eurobank Group acțiunile pe care le deține la Bancpost S.A., ERB Retail Services IFN S.A. și ERB Leasing IFN S.A., cele două bănci ajungând la un acord în acest sens.
Acord a fost semnat joi de Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administrație al BT, Ömer Tetik, Director General (BT) şi Stavros Ioannou – Deputy CEO Eurobank şi Apostolos Kazakos – General Manager Group Strategy Eurobank, potrivit adevărul.ro.
Banca Transilvania a achiziţionat astfel pachetului majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de către Eurobank Group în capitalul social al Bancpost, iar BT dobândeşte şi participaţii în capitalul social al societăţilor din Grupul Eurobank din România, respectiv ERB Retail Services IFN SA şi ERB Leasing IFN SA.
Atât Banca Transilvania cât şi Bancpost vor acţiona ca entităţi separate până la finalizarea tranzacţiei, urmând ca doar după această dată să aibă loc procesul de integrare a Bancpost în cadrul BT.
”Achiziţionarea Bancpost este o oportunitate pentru BT datorită potenţialului de integrare cu businessul nostru. Această achiziţie completează strategia de creştere organică a Băncii Transilvania, consolidându-ne poziţia pe piaţă. Suntem pregătiţi să ne adaptăm responsabil noii dimensiuni BT şi noilor realităţi. Banca noastră va continua să sprijine antreprenorii români şi economia locală, creând valoare adăugată pentru acţionari, clienţi şi echipă. Mulţumim reprezentanţilor Eurobank pentru sprijin, profesionalism şi colaborare în contextul negocierii acestei tranzacţii de importanţă strategică pentru ambele părţi’, a declarat Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania.
”Odată cu vânzarea Bancpost şi a societăţilor afiliate, Eurobank îşi îndeplineşte ultima obligaţie de vânzare conform planului de restructurare aprobat de Comisia Europeană. Consider că această tranzacţie cu un partener de o reputaţie incontestabilă precum Banca Transilvania se realizează în interesul deplin al clienţilor, deponenţilor şi angajaţilor Bancpost. Eurobank se va concentra pe dezvoltarea pieţelor sale cheie. Aş dori să le mulţumesc tuturor colegilor din subsidiarele din România pentru colaborarea strânsă din toţi aceşti ani, precum şi partenerilor din BT pentru finalizarea cu succes a acestui demers”, precizează Stavros Ioannou, Director General Adjunct, Eurobank.
Banca Transilvania şi Bancpost vor continua să îşi desfăşoare activitatea independent, până la primirea aprobărilor BNR şi ale Consiliului Concurenţei, estimată în lunile următoare. Odată finalizată achiziţia, BT va integra Bancpost în businessul său, cu sprijinul echipelor ambelor bănci.
Barclays Bank PLC a fost unicul consultant financiar al Băncii Transilvania pentru această tranzacţie. PeliFilip a oferit consultanţă juridică, iar Deloitte, consultanţă financiară pentru aspecte contabile şi de diligenţă. Mediobanca – Banca di Credito Finanziario S.p.A. şi HSBC Bank Plc au fost consultanţii financiari ai Eurobank pentru tranzacţie, iar Shearman & Sterling LLP şi Schoenherr şi Asociaţii SCA au asigurat consultanţă juridică.
Cu peste 13% cota de piaţă şi active totale de 54,9 miliarde lei (11,9 miliarde euro), Banca Transilvania este a doua bancă din România. BT are peste 7.000 de angajaţi, 2,2 milioane de clienţi, lider de piaţă în domeniul cardurilor şi aproximativ 500 de sedii.
Bancpost este pe locul 9 în topul băncilor din România, cu aproape 3% din piaţă şi active de 11,6 miliarde lei (2,5 miliarde euro). Echipa sa cuprinde peste 2.000 de angajaţi, iar reţeaua, aproximativ 150 de sedii. Peste un milion de clienţi lucrează cu Bancpost.
sursa: adevărul.ro, economica.net
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii