Rămâi conectat

Actualitate

Băcăuanul Cosmin Vaman, câștigătorul marelui premiu al Festivalului „Ziua de Mâine” 2012 de la Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Final de zile mari al Festivalului „Ziua de Mâine” ediția 2012. Cele trei zile de muzică folk s-au încheiat duminică, după 3 ore de recitaluri, în aplauzele neobosite ale spectatorilor veniți în număr mare la sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Marele premiu al celei de-a VIII-a ediții a Festivalului „Ziua de Mâine” a fost câștigat de  Cosmin Vaman, din Bacău. Trofeul i-a fost îmânat lui Cosmin de către Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, principalul organizator al evenimentului.

Iată și ceilalți concurenți care au obținut premii la acest festival:

Premiul I: Cosmin Vaman din Bacău cu piesele “De Ce Nu Apar Folkistii La Televizor” și “Adevăruri universale”

Premiul II: Grupul „Punct și virgulă” din Cluj Napoca cu piesele Plimbare Pe Atași “Mai stai”

Premiul III: Adela Țițescu din județul Prahova cu piesa “De ziua ta”

Premiul de Popularitate a fost câștigat anul acesta de  Grupul „Icarus” din Botoșani cu piesele Fulg de Neași “Un alt timp”

Premiul Special al Consiliului Județean Alba l-a câștigat Petre Ancuța din Târgu Jiu pentru interpretarea pieselor “N-ai Dezmierda” și “Balada motanului”

Premiul Radio Reîntregirea și premiul publicului – „folkalba.ro” și l-a adjudecat Laura Todică din Alba Iulia cu piesa “Vreau”

Premiul Radio România Actualități a revenit Claudiei Ciobanu și lui Dan Cristi Ioniță din Cluj Napoca cu piesa “Cu ochii larg închiși”

Juriul compus din Mihai Cosmin Popescu (președinte), Mihaela Gornic, Călin Bulac, Claudiu Marean, Florin Săsărman, Marius Matache și Daniel Avram s-au arătat foarte mulțumiți de calitatea muzicii participanților din acest an și a precizat faptul că diferențele valorice între primele trei locuri sunt sensibile.

Recitalurile folk și de colinde susținute de  Adrian Ivanițchi, Florin Săsărman & Alexandru Filip, Ducu Bertzi & Mihai Neniță și Paula Seling au ridicat în repetate rânduri sala în picioare.

În concluzie, Alba iubește folk-ul și artiștii iubesc publicul din Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea