Rămâi conectat

Actualitate

Bacalaureat 2024: Baremele de corectare la proba scrisă la Limba română au fost publicate oficial de Ministerul Educației

Bera Larisa

Publicat

în

Bacalaureat 2024: Baremele de corectare la proba scrisă la Limba română au fost publicate oficial de Ministerul Educației

Ministerul Educației a publicat luni baremele de corectare și rezolvarea subiectelor la limba română la Bacalaureat 2024. Baremele de corectare și subiectele la Bacalaureat 2024 la Română au fost publicate la ora 15.00, pe subiecte.edu.ro.

Barem corectare profil real

Barem corectare profil uman

Sursa foto: subiecte.edu.ro

Citește și: VIDEO | Ce spun elevii din Alba despre subiectele la română la BACALAUREAT 2024: Prima zi, fără incidente majore în județ

Ce au primit elevii la BAC 2024 proba de limba română

Subiectul I

În partea A a primului subiect, elevii au avut de rezolvat cinci exerciții pe baza fragmentului primit la prima vedere și anume „O vizită la Tudor Arghezi” (din volumul „Amintiri și portrete”), de Gabriel Dimisianu.

La primul exercițiu, elevii au avut de indicat sensul din text al secvenței „pe neașteptate” și al cuvântului „împrejurare”.

La al doilea exercițiu, au avut de numit revista la xare lucrează un personaj din textul dat.

La al treilea exercițiu, elevii trebuiau să justifice, printr-o secvență din text, cum își propune să se comporte Dimisianu în vizită la Arghezi.

La al patrulea exercițiu, elevii au avut de explicat motivul pentru care Gabriel Dimisianu este surprins când Tudor Arghezi intră în cameră.

La ultimul exercițiu din partea A, candidații au prezentat o trăsătură morală a lui Gabriel Dimisianu, pe baza informațiilor din text.

La partea B, cerința a fost de a redacta un text argumentativ de minim 150 de cuvinte, în care să prezinte dacă emoțiile influențează sau nu sinceritatea exprimării.

Subiectul II

Elevii au avut de prezentat rolul notațiilor autorului, pe baza unui fragment din piesa de teatru „Omul cu mârțoaga”, de George Ciprian.

Subiectul III

La ultimul subiect, cel mai amplu al examenului de Bacalaureat, candidații de la profilul real au avut de scris un eseu de minim 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile nuvelei „Moara cu noroc”, de Ioan Slavici.

Elevii de la profilul uman au avut de elaborat caracterizarea unui personaj din „Moara cu noroc”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Furtunile devastatoare din Europa lovesc România: Vremea se schimbă radical

Bera Larisa

Publicat

în

Furtunile devastatoare din Europa lovesc România: Vremea se schimbă radical Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o schimbare radicală a vremii în România. Furtunile care au măturat Europa ajung și în România, iar până spre finalul acestei săptămâni vom avea parte de vijelii, descărcări electrice și grindină. Furtunile se anunță deosebit de puternice, mai ales […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea