Rămâi conectat

Actualitate

Bacalaureat 2022 în Alba: Un singur elev ghinionist a fost prins încercând să copieze astăzi, la ultima probă scrisă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2022 în Alba: Un singur elev ghinionist a fost prins încercând să copieze astăzi, la ultima probă scrisă

Astăzi, 22 iunie, a avut loc examenul la proba la alegere a specializării a examenului de Bacalaureat 2022. 117.219 de elevi (din toate promoţiile) s-au înscris pentru a susţine examenul de maturitate.

Participanţii pot intra în sala de examen între 8:00 şi 8:30. Bagajele vor fi depozitate într-o sală specială, monitorizată audio-video. Toate sălile în care se desfăşoară activităţi specifice Evaluării Naţionale vor fi supravegheate audio-video şi vor avea pe uşă anunţul privind monitorizarea.

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de IȘJ Alba, un singur candidat a fost astăzi eliminat din examen pentru că a încercat să copieze.

Examenul durează 3 ore, iar elevii pot părăsi sala abia după o oră jumate de la primirea subiectelor. Din momentul în care subiectele sunt distribuite, niciun elev nu mai poate intra în sala de examen.

Ce discipline au putut fi alese la ultima probă

La cea de-a treia şi ultima probă scrisă de la Bacalaureat 2021, cea la alegere a profilului şi specializării, se poate opta pentru una din următoarele discipline: Geografie, Logică şi argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică.

Astfel, absolvenţii liceelor cu profilul Umanist, specializările Filologie şi Ştiinţe sociale, pot alege între Geografie, Logică şi argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie şi filosofie.

Absolvenii liceelor cu profil Real, specializările Matematică-informatică şi Ştiinţele naturii, pot alege între Fizică, Chimie, Biologie şi Informatică.

Cu ce trebuie să se prezinte candidaţii la Bacalaureat 2022

Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru.

Bacalaureat 2022. Rezultate şi contestaţii

Primele rezultate vor fi afişate pe 27 iunie, până la ora 12:00. Contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12:00 şi 18:00.

„Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, precizează Ministerul Educaţiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea