Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

BACALAUREAT 2014: Modele de SUBIECTE și BAREMELE de corectare la matematică. Patru tipuri de subiecte în funcție de profil

Dragoş Suciu

Publicat

în

Modelele de subiecte și baremele de corectare la matematică pentru pregătirea examenului de Bacalaureat 2014, proba obligatorie a profilului. MEN a pregătit patru tipuri de subiecte în funcție de profil pentru absolvenții de liceu. Proba la matematică are loc miercuri, 2 iulie, în județul Alba fiind așteptați 2.005 elevi conform inspectorului școlar Dan Cherecheș. 694 de absolvenți din Alba ai profilurilor umane sunt așteptați în aceeași zi la istorie.

La proba la matematică cât și la restul probelor elevilor li se interzice să aibă în îmbrăcăminte sau în încălţăminte – telefoane mobile sau orice alte dispozitive electronice. Absolvenţii care încearcă să copieze sunt eliminaţi indiferent dacă materialele au fost introduse de ei “sau de cadre didactice din comisie”. Prevederile fac parte din Ordinul ministrului educaţiei naţionale privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional – 2014, publicat în Monitorul Oficial. Rezultatele finale vor fi afişate pe 11 iulie. În județul Alba un singur elev a fost eliminat la probele orale, fiind prins cu telefonul mobil.

Modele de subiecte și baremele de corectare la matematică. Încălcarea regulilor va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Afișarea rezultatelor are loc în 7 iulie până la ora 12.00, iar absolvenții pot depune contestații până la ora 16.00. Conform MEN, publicarea rezultatelor finale are loc în 11 iulie.

Rezultatele obţinute la Bacalaureat 2014 sunt foarte importante pentru admiterea la facultate, în condiţiile în care acestea sunt principalul criteriu la instituţiile de învăţământ superior care nu organizează examen de admitere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea