Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

BACALAUREAT 2014. Modele de subiecte la evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română

Dragoş Suciu

Publicat

în

Modele de subiecte la evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Bacalaureat 2014 începe marți cu proba A, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Potrivit Ministerului Educației Naționale Bac 2014 nu va fi foarte diferit de cel de anul trecut.

Subiectele la Bacalaureat 2014 pot fi texte literare si nonliterare, funcționale si nonfunctionale, cu un grad de complexitate care sa permită tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute. Astfel, fiecare elev va alege un subiect in fata comisie de examen – subiect care va consta intra-un text pe marginea căruia elevul trebuie sa vorbească liber. Textul poate fi un fragment dintr-o opera literara sau un text întâlnit in viată de zi cu zi.

Model Proba A, evaluarea competentelor la limba romană

În județul Alba, pentru examenul de Bacalaureat 2014 sesiunea iunie-iulie s-au înscris 2.919 elevi, dintre aceștia 2.473 sunt absolvenți ai Promoției 2014, conform vicepreședintelui Comisiei Județene de Bacalaureat, inspectorul școlar Dan Cherecheș. Dintre aceștia aproximativ 300 de absolvenți au recunoscută proba la română oral, iar 1.400 sunt programați, marți, în prima zi.

Prima probă a examenului este programată în perioada 10-12 iunie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea