Rămâi conectat

Actualitate

BAC 2015: Trei elevi din Alba Iulia, Blaj și Ocna Mureș, eliminați din examen, la română scris, pentru tentativă de fraudă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

BAC 2015: Trei elevi din județul Alba au fost eliminați de la proba de limba și literatura română scris, pentru tentativă de fraudă, fiind surprinși în timp ce încercau să copieze cu ajutorul telefonului mobil.

Cei trei au fost examinați la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, la Colegiul Național ”I. M. Clain” Blaj, respectiv la Liceul Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureș, potrivit inspectorului școlar general, Marcela Dărămuș.

La unul dintre ei i-a sunat telefonul mobil, iar altul a fost surprins de profesorul supraveghetor cu cască de tip handsfree.

Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competenelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.

Citește și Subiecte BACALAUREAT 2015 la limba română profil UMAN

Potrivit metodologiei, se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Asistenţii vor verifica respectarea acestei prevederi înainte de aducerea subiectelor în săli. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, şi, după caz, la sancţionarea asistenţilor.

Citește și Subiecte BACALAUREAT 2015 la limba română profil REAL

În județul Alba s-au format 13 centre de examinare pentru cei 2837 de elevi înscriși. La proba de limba și literatura română au absentat 84 de candidați.

În 30 iunie, absolvenții aparținând minorităților naționale susțin proba la limba și literatura maternă. Pe 1 iulie are loc proba obligatorie a profilului: matematică (profil real) și istorie (profil uman). Proba la alegere a profilului și specializării are loc în 3 iulie: fizică, chimie, biologie sau informatică – pentru profilul real; geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie – pentru profilul umanist.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2015 încep de la ora 9:00 şi se va termina la ora 12:00. Elevii vor intra în săli, cu actul de identitate, înainte de ora 8:30, astfel încât să fie prezenţi când sunt date desigilate subiectele.

Examenul de bacalaureat național – 2015 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat – 2011, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4799/2010 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat 2011, cu modificările ulterioare, și cu prevederile prezentului ordin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania Meteorologul ANM Mihai Huştiu a explicat că vremea a intrat într-un proces accentuat de răcire, iar începând de luni vom avea temperaturi și mai scăzute. Până la mijlocul săptămânii viitoare vom avea parte de ploi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea