Avertizare hidrologică în Alba: COD GALBEN de inundații pe afluenții râului Mureș, până în această noapte

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică ce se referă la probabilitatea apariției de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, în mai multe județe ale țării, printre care și Alba, până în această noapte la ora 24:00.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Mureș – bazinele superioare ale afluențiilor de stânga aval S.H. Alba Iulia – amonte confluență cu râul Strei, județele Alba, Sibiu și Hunedoara.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râului Cugir.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”

foto: arhiva

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419