Avertismentul unui medic român despre „finalul” pandemiei: Nu ridicarea restricţiilor reprezintă prioritatea absolută
Avertismentul unui medic român despre „finalul” pandemiei: Nu ridicarea restricţiilor reprezintă prioritatea absolută
Paul Ichim, medic al Spitalului Județean de Urgență Sfântul Andrei din Galați, a avertizat faptul că nu ridicarea restricțiilor anti-Covid ar trebui să reprezinte prioritatea absolută în lupta împotriva pandemiei.
„Toţi vorbesc despre modul în care se scot restricţiile, dar uită chiar esenţialul.
Infecţionişti şi epidemiologi de renume discută despre faptul că va trebui să învăţăm să coabităm pe viitor cu această mizerie de virus. Probabil nu va mai avea aceeaşi răspândire, dar se vorbeşte deja despre alte tulpini altoite, cum ar fi Omicron 2, care bate a Delta ca si severitate.
Pandemia asta a arătat întregii lumi că sistemul sanitar nu a fost pregătit pentru a gestiona rapid şi eficient o pandemie aerogenă. La noi în ţară ce să mai vorbim, am fost prinşi fără nădragi complet, nu cu ei în vine.
Mortalitatea colaterală, determinată de bulversarea sistemului, a fost înfiorătoare, a scăzut presiunea pe bugetul pensiilor oriunde în lume. Hai să vedem cum ne-am gândit să gestionam mai bine sistemul, ca să facă faţă unei astfel de nenorociri neterminate încă şi cu potenţial recidivant şi să redăm şansa celorlalte categorii de pacienţi.
Ei bine, au trecut 2 ani. Ce aţi constatat că s-a schimbat? Raspunsul este rapid si facil: absolut nimic. Tot se povesteşte despre modernizarea şi extinderea spitalelor de infecţioase şi de pneumologie, de servicii de terapie intensivă prin ele. În timpul ăsta, spitalele judeţene de maximă competenţă, ce rezolvă sau ar trebui să rezolve urgenţele, sunt blocate, numărând externările terminale pe uşile din spate ale morgilor, care au ajuns la cifre deprimante.
În concluzie, nu ce şi cum se ridică restricţiile reprezintă prioritatea absolută, ci pregatirea sistemului medical să facă faţă la stres epidemiologic şi să reia asistenţa normală a celorlalţi pacienţi”, a scris medicul Paul Ichim pe Facebook.
Dr. Adrian Marinescu: Încheierea pandemiei nu înseamnă că dispare virusul
„Încheierea pandemiei nu înseamnă că dispare virusul. Virusul oricum va suferi mutații, cum a făcut în toată perioada de doi ani și jumătate. Cred că cele mai multe sunt mutații care nu ridică probleme. Din fericire, ce s-a întâmplat în valul al cincilea nu a însemnat nicicum o variantă mai agresivă”, a declarat dr. Adrian Marinescu, pentru dcnews.ro.
Sursa: dcnews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun