Rămâi conectat

Actualitate

Avertisment OMS: Numărul deceselor provocate de COVID-19 ar putea atinge 100.000 săptămânal. Situație stabilă la nivel european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Numărul îngrijorător de 100.000 de decese săptămânal, la nivel mondial, cauzate de infecția cu COVID-19, ar putea fi atins „foarte curând”, față de cele 93.000 raportat în cursul săptămânii trecute, a explicat Mike Ryan, expertul în urgențe al Organizației Mondiale a Sănătății.

Mike Ryan, expertul în urgenţe al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a prezentat la începutul săptămânii un raport epidemiologic în consiliul de administraţie al OMS şi a precizat că în regiunea Americilor au avut loc aproximativ 47% din decesele actuale.

În Europa, numărul cazurilor de infectare şi de decese se stabilizează, dar la un nivel ridicat. „În prezent, situaţia noastră epidemiologică este dinamică şi inegală, fiind complicată de variante (ale coronavirusului)”, a mai spus Ryan.

CITEȘTE ȘI: România, în topul clasamentului privind vaccinarea anti-COVID: Locul 6 în Uniunea Europeană și locul 18 la nivel global

În SUA, numărul deceselor asociate COVID-19 a depăşit 400.000 în mai puţin de un an de la confirmarea primului caz de infectare. De asemenea, SUA raportează peste 24 de milioane de cazuri de COVID-19, fiind cea mai afectată naţiune de pandemia de coronavirus.

Potrivit Universităţii Johns Hopkins, marți se înregistrau la nivel mondial aproximativ 95,5 milioane de infectări și peste două milioane de decese asociate COVID-19.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Primele doze de vaccin antigripal au ajuns deja în farmacii: Cât costă în 2024 și cine îl primește gratuit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primele doze de vaccin antigripal au ajuns deja în farmacii: Cât costă în 2024 și cine îl primește gratuit Beatrice Speteanu, farmacist şi membru AFTAP, Asociaţia Farmaciilor Tradiţionale şi a Practicienilor a anunțat că vaccinurile antigripale au ajuns deja în farmacii, în două variante care conţin tulpinile aflate anul acesta în circulaţie. Încă nu este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea