Rămâi conectat

Actualitate

România, în topul clasamentului privind vaccinarea anti-COVID: Locul 6 în Uniunea Europeană și locul 18 la nivel global

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România se situează în partea de sus a clasamentului privind vaccinarea împotriva COVID-19. Conform statisticilor Bloomberg, la nivel global este pe locul 18, în condițiile în care acestea iau în considerare și UE, ca entitate, și țările membre. Dintre țările Uniunii Europene România este pe locul 6.

Datele luate în considerare pentru România sunt cele din 17 ianuarie și nu includ cele peste 30.000 de vaccinuri făcute luni.

Pe primul loc se află Statele Unite, cu 14,3 milioane de vaccinuri făcute până acum. Urmează China, cu 10 milioane de oameni vaccinați, Uniunea Europeană, cu 5,2 milioane de vaccinuri, și Marea Britanie, cu 4,3 milioane de oameni imunizați.

Citește și: FOTO| Un bărbat și o femeie cu vârste de peste 90 de ani, cele mai în vârstă persoane vaccinate anti-COVID la Aiud, la debutul etapei a doua

Dintre țările UE, pe primul loc este Italia, cu 1,1 milioane de vaccinuri făcute, urmată de Germania, cu peste un milion, Spania, cu aproape 769.000 de oameni imunizați, Polonia – 457,303, Franța – 422,127 și România, cu 205,060 de oameni vaccinați până în 17 ianuarie.Acest top este făcut pe baza numărului de doze de vaccin care au fost folosite până acum pentru imunizarea populației.

În ceea ce privește procentajul locuitorilor vaccinați, pe primul loc este Israelul, care a reușit să imunizeze, 25,9% din populație, urmat de Emiratele Arabe Unite, cu 17,5% dintre cetățeni vaccinați. Bahrein a vaccinat 9,5% din populație, Marea Britanie – 6,45% iar Statele Unite – 4,36%.

Citește și: FOTO| O femeie de 91 de ani, cea mai în vârstă persoană vaccinată, luni, la Blaj: 60 de persoane au primit serul în prima zi a etapei a doua

România ese printre cele care au imunizat între 1% și 2% din populație, în timp ce multe state nu au ajuns nici la 1%.

În cea mai amplă campanie de vaccinare din istorie, Peste 42,2 milioane de doze au fost administrate în 51 de țări, potrivit datelor colectate de Bloomberg. Sunt făcute în medie 2,43 milioane de doze pe zi.

În România a început a doua etapă a campaniei de vaccinare, pentru care s-au înscris deja peste 300.000 de oameni. Luni au fost vaccinați peste 30.000 de români.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea