Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Avertisment COD GALBEN și PORTOCALIU de inundații pentru Alba și alte județe din țară, până miercuri seara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A fost emis de către hidrologi avertizare cod galben și portocaliu de inundații, valabile pe râuri din mare parte a țării. Județele cele mai afectate, anunță specialiștii vor fi Bihor, Caraş Severin, Vâlcea, Olt şi Argeş.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a ploilor din ultimele ore, a precipitațiilor prognozate și din cauza propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale.

Se pot semnala creşteri importante de debite şi de niveluri, cu depășirea cotelor de inundație pe râurile mici din nord-estul județului Constanța și din estul județului Tulcea.

Reamintim că astăzi la ora 12.00 intră în vigoare o avertizare Cod galben, valabilă până miercuri la ora 20.00. Sunt vizate râuri din județele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor, Sălaj, Arad, Hunedoara, Harghita, Mureş, Sibiu, Alba, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Botoşani, Iaşi, Constanţa şi Tulcea.

Tot la ora 12.00 intră în vigoare o alertă cod portocaliu de inundații, în vigoare până miercuri la ora 14.00. Codul portocaliu vizează râuri din Satu Mare, Cluj, Sălaj, Maramureş, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Ilfov şi Giurgiu.

În intervalul marți, ora 18.00 – miercuri, ora 06.00, se pot produce inundații pe unele râuri mici din judeţele Bihor, Caraş Severin, Vâlcea, Olt şi Argeş.

Sursa: stiri.tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea