Rămâi conectat

Actualitate

Aventura unui motociclist sloven rămas în pană pe Transfăgărășan: a primit alertă de urși și n-a înțeles o iotă din mesajul în română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aventura unui motociclist sloven rămas în pană pe Transfăgărășan: a primit alertă de urși și n-a înțeles o iotă din mesajul în română

Un tânăr din Slovenia a avut parte de emoții la traversarea cu motocicleta a pasului Transfăgărășan. Turistul, rămas în pană cu motocicleta, a primit alertă de urși și n-a înțeles o iotă din mesajul în română.

Turistul sloven, unul dintre numeroșii străini care parcurg în această perioadă celebra trecătoare montană din România, s-a trezit cu un pneu spart la motocicletă în apropierea barajului Vidraru, rămânând blocat într-o curbă.

La scurt timp a primit pe telefon un mesaj prin Ro-Alert care-l avertiza cu privire la prezența unor urși în zonă.

Neștiind limba română, motociclistul sloven a apelat la singurul prieten român pe care-l cunoștea, un tânăr din București.

Aflând că sunt urși în apropiere, turistul a întrebat ce-ar putea face.

Mama prietenului român, profesoară de profesie, a găsit soluția care să-l scoată din încurcătură pe motociclist.

A apelat la ajutorul administratorilor unei tabere pentru copii din comuna Arefu, localizată la baza Transfăgărășanului, cu care colaborează prin prisma profesiei.

„O camionetă cu patru flăcăi și încă o mașină cu doi în spate au pornit spre tânărul străin. În nici jumătate de oră a fost încărcat și adus în siguranță, cu tot cu motocicletă, la pensiunea care găzduiește tabăra”, povestește profesoara într-o postare pe Facebook.

Ulterior, tănărul motociclist a apelat la asigurare pentru repararea defecțiunii la vehicul.

sursa: newsbv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime” Rusaliile sunt sărbătorite de creştinii ortodocşi în fiecare an. Pogorârea Duhului Sfânt asupra Sfinţilor Apostoli a avut loc la cincizeci de zile de la Învierea Domnului. Acest detaliu temporal explică şi denumirea de „Cincizecime”. Această zi este cunoscută şi sub numele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea