Autostrăzile în lucru ale României: Sunt deschise 13 șantiere, unde se lucrează la 169 de kilometri

Lucian Șova, ministrul Transporturilor, a declarat că în prezent sunt deschise 13 șantiere de autostradă, iar în ultimele șase luni a eliminat barierele administrative care stăteau în calea firmelor care construiesc.

Şova a spus că, în prezent, sunt deschise 13 şantiere în România, unde se lucrează la 169 de kilometri de autostradă.

ELIT

”Sunt 13 şantiere, care însumează 169 de kilometri de autostradă în execuţie astăzi. În ultimele şase luni, am eliminat toate barierele administrative care stăteau în calea dezvoltatorilor în vederea dezvoltării activităţii. Am emis peste 1.100 de acte normative (…) astfel că este prima dată, în România, când în calea şantierelor deschise, statul nu mai stă cu nimic”, a spus Şova, la Antena 3.

El a subliniat că cele mai multe întârzieri pot fi imputate statului.

”Este important pentru că majoritatea din întârzieri au fost imputabile statului pentru că nu au reuşit să pună la dispoziţia antreprenorilor coridoarele de expopriere la timp şi în condiţiile contractului. Asta a generat costuri suplimentare şi pierdere de timp. Am simţit că trebuie să fac asta. Am reuşit (…) să elimin aceste bariere”, a spus ministrul.

Legat de autostrada Lugoj-Deva, lotul 4 va fi gata în acest an.

”Pe Lugoj-Deva, este un lot la care se lucrează foarte bine şi este un antreprenor român, care estimez că îşi va respecta termenul în privinţa dării în folosinţă. (…) Până la finalul acestui an, ar trebui terminate loturile 3 şi 4. (…) Nu sunt încurajat deloc să cred că pe lotul 3, unde lucrează antreprenorul spaniol, acest lucru se va întâmpla. Am speranţe că asta se va întâmpla pe lotul 4”, a spus Şova.

Sursa News.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...