Rămâi conectat

Politică Administrație

Autostrada Sebeș-Turda, loturile 1 și 2, noi FOTOGRAFII: CNAIR speră să deschidă anul acesta cel puțin unul dintre ele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a postat, sâmbătă, patru imagini cu loturile 1 și 2 ale Autostrăzii Sebeș Turda, care se întind de la Sebeș la Aiud.

La inspecția în vederea recepției care a avut loc săptămâna aceasta, purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat, presei, că loturile 1 și 2 sunt programate a fi deschise în 2018, însă apoi a revenit asupra declarației și a precizat că cel puțin unul dintre ele, respectiv al doilea.

Citește și VIDEO/ Autostrada Sebeș-Turda, lotul 3: Elementele pentru siguranța rutieră, neîntrunite. Se va circula cel târziu în martie

El a insistat asupra faptului că nu se va face rabat de la calitate.

De asemenea, Șerbănescu a precizat că lotul patru este programat pentru o inspecție în luna februarie.

”Vom vedea cum evoluează lucrurile în realitate acolo, iar celelalte două loturi sunt programate și ele anul acesta spre a fi deschise circulației. Vom vedea de asemenea cum vor evolua lucrările în zonă și în funcție de acestea vom stabili dacă se va face recepția sau nu”, a mai precizat Șerbănescu.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul unu, 549.332.393 de lei pentru lotul doi, 420.511.921 de lei pentru lotul trei, 470.004.894 de lei pentru lotul patru, toate fiind finanțate din fondul de coeziune, 85%, și bugetul de stat – 15%.

[nggallery id=5107]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane Primăria Roșia Montană se pregătește să modernizeze patru drumuri comunale cu o lungime totală de aproape 11 kilometri. Este vorba despre DC 146, DC Coasta Henții, DC Hondru Curături – tronosnul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea