Rămâi conectat

Ştirea zilei

Autostrada Sebeș-Turda: A fost atribuit contractul pentru supervizarea lucrărilor de pe Lotul IV

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supervizarea lucrărilor de construcție la Lotul IV al autostrăzii Sebeș-Turda va fi făcută de Asocierea TECNIC Consulting Engineering Romania SRL – SPEA Ingegneria Europea SpA. (Lider de asociere – TECNIC Consulting Engineering Romania SRL). Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a anunțat atribuirea contractului în data de 4 februarie 2015. Valoarea estimată, fără TVA, este de 3.980.826 de lei.

Se vor efectua servicii de supervizare a proiectării și execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Proiectare și execuție Autostrada Sebeș-Turda Lotul 4”, la standarde de înaltă calitate, evaluarea și aprobarea lucrărilor, materialelor, echipamenteleor etc., atât pe durata proiectării, construcției, cât și pe perioada de notificare a defectelor, astfel încât antreprenorul să execute lucrări de bună calitate și să finalizeze proiectarea și lucrările în perioada de execuție specificată în contract.

Sunt vizate servicii de arhitectură; servicii de inginerie și servicii integrate de inginerie; servicii de amenajare urbană și servicii de arhitectură peisagistică; servicii conexe de consultanță științifică și tehnică; servicii de testare și analiză tehnică.

În urma lansării licitației au fost primite 13 oferte din care doar 5 au fost admise. otrivit anunțului publicat pe SEAP, surata contractului este de 74 luni începând de la data ordinului de începere a lucrărilor și urmărește perioada de execuție a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor pentru autostrada Sebeș-Turda, Lot 4 (4 luni proiectare, 18 luni execuție și 48 de luni perioada de garanție) la care se adaugă o perioadă de 4 luni pentru perioada de finalizare a lucrarilor, inclusiv emiterea Certificatului de Recepție Finală.

Licitațiile pentru supervizarea lucrărilor la cele 4 loturi ale Autostrăzii Sebeș – Turda au fost lansate în luna iulie 2014, iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost 9 septembrie 2014. Valoarea totală estimată a fost de 45.983.920 de lei fără TVA, adică aproximativ 10 milioane de euro – câte 11.495.980 de lei pentru fiecare lot.

Până în prezent s-a mai încheiat contractul pentru supervizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie la Lotul 2 care va fi făcută de asocierea Kappa – Architects & Engineers – Salfo & Associates, potrivit unui anunţ al CNADNR. Acest contractul a fost atribuit la data de 5 ianuarie și are o valoare de 1,57 milioane de euro cu TVA (adică peste 7 milioane de lei). De asemenea, CNSC a admis, la sfârșitul lunii ianuarie 2015, contestația asocierii SC ISPCF SA – Pegaso Ingegneria SRL – Sistema Ingegneria SRL și a obligat CNADNR la reevaluarea ofertei, în vederea atribuirii contractului de servicii având ca obiect supervizare autostradă Sebeş-Turda Lot 1.

Autostrtada Sebeș-Turda (A10) va face legătura dintre Autostrada A1 și Autostrada A3.

CNADNR a împărțit tronsonul de 70,0 km în patru loturi de 17 kilometri, 24,2 km, 12,4 km şi 16,3 km: Lot 1 – 17,0 km de la intrarea pe autostradă în Sebeș până la Pârâul Iovului; Lot 2 – 24,3 km de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud; Lot 3 – 12,5 km de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea; Lot 4 – 16,3 km de la nodul Decea până în Turda.

FOTO: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea