Rămâi conectat

Ştirea zilei

Autostrada… oilor? Un șofer a surprins o scenă INCREDIBILĂ cu o turmă de oi, care este condusă pe o bandă a Autostrăzii Soarelui. Reacția ciobanului: „Da’ ce-are? Da’ tu ai voie?“

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Autostrada… oilor? Un șofer a surprins o scenă INCREDIBILĂ cu o turmă de oi, care este condusă pe o bandă a Autostrăzii Soarelui. Reacția ciobanului: „Da’ ce-are? Da’ tu ai voie?“

O scenă incredibilă a fost surprinsă pe Autostrada Soarelui de către un șofer, care a surprins o turmă de oi care era mânată de către un cioban în zona Podului de la Cernavodă în condițiile în care vizibilitatea era extrem de redusă, județele din Dobrogea și Bărăgan fiind sub vertizare de Cod Galben de ceață.

Şoferii de pe Autostrada Soarelui sunt supuşi constant unui risc major, deoarece ciobanii aleg să traverseze Dunărea ducându-şi turmele pe calea rutieră pe care se circulă cu viteză foarte mare.

Ovidiu Bufnilă, de la Societatea Ornitologică Română, s-a întâlnit cu turma de oi în zona intens tranzitată de maşini şi de ciobani cu animale.

„Cernavodă. Nu a răsărit soarele. Ceaţă. Autostrada plină de oi. Frânele rezistă“, a scris el în dimineaţa de marţi, 28 ianuarie, postând pe Facebook o înregistrare video care arată cum circulă turma ocupând şoseaua.

Şoferul îl întreabă pe cioban dacă are voie să circule pe acolo, iar acesta îi aruncă o vorbă: „Da’ ce-are? Da’ tu ai voie? Brânza îţi place!?“.

Direcţia de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa spune că mereu trebuie să intervină pe Autostrada Soarelui, pentru a îndepărta ciobanii cu turme care pasc aproape de parapetul metalic:

„Este o problemă cu care ne confruntăm aproape zilnic. Ciobanii rup gardul de protecţie şi îşi mână animalele spre aceste zone, punând în pericol siguranţa traficului. Se întâmplă atât pe Autostrada A2, cât şi pe A4 (Ovidiu-Agigea). Pe lângă verificarea permanentă a integrităţii gardului de protecţie pe toată zona de administrare, Secţia Autostrăzi a D.R.D.P. Constanţa a facut numeroase sesizări la poliţie, dar fenomenul continuă. Vă rugăm să circulaţi cu atenţie!“.

Surse: Adevărul


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea