Autostrada… oilor? Un șofer a surprins o scenă INCREDIBILĂ cu o turmă de oi, care este condusă pe o bandă a Autostrăzii Soarelui. Reacția ciobanului: „Da’ ce-are? Da’ tu ai voie?“

Autostrada… oilor? Un șofer a surprins o scenă INCREDIBILĂ cu o turmă de oi, care este condusă pe o bandă a Autostrăzii Soarelui. Reacția ciobanului: „Da’ ce-are? Da’ tu ai voie?“

O scenă incredibilă a fost surprinsă pe Autostrada Soarelui de către un șofer, care a surprins o turmă de oi care era mânată de către un cioban în zona Podului de la Cernavodă în condițiile în care vizibilitatea era extrem de redusă, județele din Dobrogea și Bărăgan fiind sub vertizare de Cod Galben de ceață.

Şoferii de pe Autostrada Soarelui sunt supuşi constant unui risc major, deoarece ciobanii aleg să traverseze Dunărea ducându-şi turmele pe calea rutieră pe care se circulă cu viteză foarte mare.

Ovidiu Bufnilă, de la Societatea Ornitologică Română, s-a întâlnit cu turma de oi în zona intens tranzitată de maşini şi de ciobani cu animale.

„Cernavodă. Nu a răsărit soarele. Ceaţă. Autostrada plină de oi. Frânele rezistă“, a scris el în dimineaţa de marţi, 28 ianuarie, postând pe Facebook o înregistrare video care arată cum circulă turma ocupând şoseaua.

Şoferul îl întreabă pe cioban dacă are voie să circule pe acolo, iar acesta îi aruncă o vorbă: „Da’ ce-are? Da’ tu ai voie? Brânza îţi place!?“.

Direcţia de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa spune că mereu trebuie să intervină pe Autostrada Soarelui, pentru a îndepărta ciobanii cu turme care pasc aproape de parapetul metalic:

„Este o problemă cu care ne confruntăm aproape zilnic. Ciobanii rup gardul de protecţie şi îşi mână animalele spre aceste zone, punând în pericol siguranţa traficului. Se întâmplă atât pe Autostrada A2, cât şi pe A4 (Ovidiu-Agigea). Pe lângă verificarea permanentă a integrităţii gardului de protecţie pe toată zona de administrare, Secţia Autostrăzi a D.R.D.P. Constanţa a facut numeroase sesizări la poliţie, dar fenomenul continuă. Vă rugăm să circulaţi cu atenţie!“.

Surse: Adevărul

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...