Rămâi conectat

Actualitate

Autorizaţia de securitate la incendiu se va obţine mai uşor şi cu mai puţine costuri. Proiect al MAI

Publicat

în

pompieriProcedura de obţinere a autorizaţiei de incendiu va fi simplificată, ceea ce va duce la scăderea costurilor, potrivit unui proiect publicat recent de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit proiectului de act normativ lansat de MAI, avizele şi autorizaţiile de securitate la incendiu se vor solicita în scris, de către investitori sau beneficiari, direct sau prin împuterniciţi, inspectoratelor judeţene în a căror zonă de competenţă urmează să fie realizate ori sunt amplasate construcţiile, instalaţiile sau amenajările respective.

Prin promovarea acestui act normativ se urmăreşte:

Elit - Gustul Desăvârșit
  1. scăderea costurilor administrative necesare obţinerii avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu, prin reducerea documentelor care trebuie depuse în vederea eliberării acestor acte, fiind avute în vedere: a) eliminarea din cuprinsul reglementării a raportului de expertiză; b) eliminarea documentaţiilor tehnice aferente instalaţiilor utilitare, cu excepţia celor de protecţie împotriva incendiilor, rămânând ca măsurile privind securitatea la incendiu corespunzătoare acestor instalaţii să fie cuprinse numai în scenariul de securitate la incendiu; c) reglementarea modului de emitere a avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu pentru intervenţii la construcţii autorizate, prin luarea în considerare doar a spaţiului supus lucrărilor respective.
  2. responsabilizarea proiectantului în ceea ce priveşte elaborarea documentaţiei tehnice în conformitate cu reglementările în vigoare pentru construcţiile noi, respectiv să cuprindă măsuri alternative, justificate tehnic, pentru lucrări de modificare şi/sau la schimbarea destinaţiei construcţiilor existente;
  3. eliminarea situaţiilor care au condus la blocaje sau la costuri suplimentare în obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, pe bază de expertiză tehnică, după depăşirea termenului de 6 luni de la punerea în funcţiune, chiar dacă erau îndeplinite măsurile impuse de reglementările în vigoare;
  4. reglementarea unor situaţii, reieşite din practică, care nu erau (suficient) acoperite de textele în vigoare, precum intervenţia asupra unei clădiri existente neautorizate din punct de vedere al securităţii la incendiu, în sensul că întreg obiectivul la care se execută lucrări de modificare şi/sau de schimbare a destinaţiei trebuie conformat la foc;

MODEL cerere autorizație de securitate la incendiu

MODEL cerere aviz de securitate la incendiu

(C.M.)

sursa:digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

FURT în Alba Iulia: Un tânăr a sustras bunuri de aproape 9000 de lei din subsolul unui bloc. Cum a fost prins

Publicat

în

FURT în Alba Iulia: Un tânăr a sustras bunuri de aproape 9000 de lei din subsolul unui bloc. Cum a fost prins

Un tânăr din Alba Iulia a fost reținut de polițiști. Ar fi sustras scule electrice din boxele aflate la subsolul unui bloc. A fost prins, în flagrant, imediat după ce le-a vândut.

La data de 19 mai 2022, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat și reținut un tânăr de 25 de ani, din Alba Iulia, care este bănuit de furt calificat.

Se pare că, în după amiaza zilei de 19 mai 2022, acesta ar fi pătruns, prin efracție, în mai multe boxe situate la subsolul unui bloc de locuințe din Alba Iulia, de unde ar fi sustras scule electrice și diverse alte bunuri, în valoare de aproximativ 9.000 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ulterior ar fi intenționat să valorifice o parte din bunurile sustrase, iar în jurul orei 22,30, acesta a fost depistat, în flagrant delict, de către polițiștii din Alba Iulia, imediat după ce le-ar fi vândut unui bărbat din Alba Iulia.

În cursul zilei de azi, 20 mai, tânărul reținut va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii sale activități infracționale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

BAREME TESTE de antrenament EVALUAREA NAȚIONALĂ 2022, setul 4. Cum se rezolvă modelele de SUBIECTE

Publicat

în

BAREME TESTE de antrenament EVALUAREA NAȚIONALĂ 2022, setul 4. Cum se rezolvă modelele de SUBIECTE

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2022: BAREME pentru setul sau seria 4 de teste de antrenament. Rezolvarea MODELELOR de SUBIECTE la română, matematică și limba maternă pentru elevii de clasa a VIII-a

Baremele pentru setul 4 de teste de antrenament la Evaluarea Națională 2022 au fost publicate astăzi, 20 mai, de către Ministerul Educației.

CITEȘTE ȘI: Teste de ANTRENAMENT Evaluare Națională 2022, setul sau seria 2. Modele de SUBIECTE și BAREME la română, matematică și limba maternă pentru clasa a 8-a

Elevii au obţinut note mai bune decât anul trecut la Simularea pentru Evaluarea Naţională la proba de matematică. 60,58% dintre elevi au luat note mai mari sau egale cu 5, faţă de 59,77% în 2021. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a apreciat însă că rezultatele au fost mai slabe decât în anii precedenţi.

CLICK PENTRU: Bareme Teste de antrenament EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 română, setul IV

CLICK PENTRU: Bareme Teste de antrenament EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 matematică, setul IV

CLICK PENTRU: Bareme Teste de antrenament EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 limba maghiară maternă, setul IV

Sorin Cîmpeanu a anunţat că luni sunt publicate testele de antrenament pentru examenele naţionale şi că acestea vor fi calibrate în urma rezultatelor şi concluziilor simulărilor pentru Bacalaureat şi Evaluare naţională. „Testele de antrenament pentru examenele naţionale vor fi calibrate în urma rezultatelor şi concluziilor acestor simulări”, a afirmat ministrul Educaţiei, în cadrul unei dezbateri organizate de Edupedu.

Elit - Gustul Desăvârșit

CITEȘTE ȘI: Teste de ANTRENAMENT Evaluare Națională 2022: Modele de SUBIECTE și BAREME la română, matematică și limba maternă

Potrivit ministrului Educaţiei, în general, simularea examenelor naţionale presupune subiecte/itemi cu un grad de dificultate mai mare decât examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională.

„Examenele de simulare, în general, aş vrea să precizez, presupune subiecte/itemi cu un grad de dificultate mai mare decât examenele propriu zise. În urma analizei acestor rezultate, colegii mei deja şi-au însuşit lecţiile şi vor face un setting adecvat pentru subiectele de la examenele naţionale de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională. O primă concluzie pe care ne-au spus-o deja este aceea că rezultatele sunt foarte slabe”, a mai susţinut ministrul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

20 mai. „Începuturi” la Muzeul Unirii din Alba Iulia: Prima expoziție personală de artă, semnată Cristina Maria Petruțiu. Programul evenimentului

Publicat

în

20 mai. „Începuturi” la Muzeul Unirii din Alba Iulia: Prima expoziție personală de artă, semnată Cristina Maria Petruțiu. Programul evenimentului

Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” și Consiliul Județean Alba, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia sprijină debutul artistic al tinerilor din județul Alba. 

„Vă invităm cu drag la prima expoziție personală de pictură a tinerei artiste Cristina Maria Petruțiu – vineri, 20 mai 2022, ora 18:00, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, Sala Albastră.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cristina Maria Petruțiu studiază în prezent artele plastice la Școala de arte și meșteșuguri din cadrul CCAB, clasa de pictură coordonată de prof. dr. Ioana Raica.

A absolvit cu succes clasele de grafică și de design ambiental din cadrul aceleiași școli (în anul 2021), iar în anul 2022 a absolvit cursul: How to Plan a Successful Composition: Incorporating Water, Reflections and Stones in your Landscapes, (acuarela) Fabio Cembranelli. Până în prezent, a luat parte cu lucrări de artă la trei expoziții de grup: Expoziția Națională de pictură ”Map of Art 2” Galeria Cluj-Art, Cluj Napoca, Expoziția internațională de artă vizuală ”Map of Art 3” Galeriile Cromatic, Craiova și Expoziția Națională de artă vizuală ”Waiting for Christmas” Galeria Arta 2, Craiova. A participat la două tabere de creație: 2022 – Tabăra de creație de la Bran (acuarelă) și 2021 – Tabăra de creație de la Cisnădioara (acuarelă).

A obținut importante premii la concursuri naționale de arte plastice, dintre care amintim:

2022 – Concursul anual de pictură și grafică „Imaginar” Cluj Napoca
2022 – Concursului Național „Ion Popdan” Satu Mare 2022
2022 – Concursul Naţional de arte plastice „Nicolae Milord” Piatra Neamț, Mențiune – secțiunea grafică
2021 – Concursul Naţional de arte plastice „Nicolae Milord” Piatra Neamț, secțiunea pictură
2021 – Concursul Național de arte vizuale „Nicolae Mantu” Galați 2021, secțiunea grafică
2020 – Concursul Naţional de arte plastice „Nicolae Milord” Piatra Neamț 2020, Premiul III – secțiunea grafică.

Îi dorim mult succes Cristinei Maria Petruțiu !”, au transmis reprezentanții Centrului de Cultură ,,Augustin Bena”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare