Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Autoritățile pregătesc relansarea programului de finanțare nerambursabilă destinat IMM-urilor. Finanțări de cel puțin 200.000 euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Autoritățile pregătesc relansarea unui program de finanțare nerambursabilă destinat întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), prin care se vor putea cere între 200.000 și un milion de euro.

Totuși, programul va fi accesibil, începând din decembrie, numai IMM-urilor din regiunile de dezvoltare din vest și nord-est, deoarece acolo au mai rămas bani de dat.

Solicitările de finanțare nerambursabilă, cu o valoare între 200.000 și un milion de euro, vor putea fi depuse de către IMM-urile din regiunile de dezvoltare vest și nord-est. Concret, este vorba de microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii din mediul urban și de întreprinderile mijlocii din mediul rural.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Conform sursei citate, investițiile eligibile pentru cofinanțare vor include:

  • investiții finanțabile prin ajutor de stat regional: construirea, modernizarea, extinderea spațiilor de producție sau servicii; dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online;
  • investiții finanțabile prin ajutor de minimis: implementarea procesului de certificare sau recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calității, mediului sau sănătății; activități specifice procesului de internaţionalizare (participarea la târguri şi expoziţii internaţionale, misiuni comerciale).

Legislația în vigoare prevede că IMM-urile se clasifică în funcție de numărul mediu anual de salariați și în funcție de cifra de afaceri anuală netă sau de activele totale pe care le dețin.

Astfel, programul va putea fi accesat de microîntreprinderi, adică firmele care au până la nouă salariați și realizează o cifră de afaceri anuală netă sau dețin active totale de până la două milioane euro, echivalent în lei.

Întreprinderile mici sunt cele care au între zece și 49 de salariați și realizează o cifră de afaceri anuală netă sau dețin active totale de până la zece milioane euro, echivalent în lei. Iar întreprinderile mijlocii sunt cele care au între 50 și 249 de salariați și realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau dețin active totale care nu depășesc echivalentul în lei a 43 milioane euro.

Regiunea de dezvoltare de vest include județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, iar cea de nord-est include județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

25 mai 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe, până la ora 22.00: Vijelii, averse, descărcări electrice și grindină

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 mai 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe, până la ora 22.00: Vijelii, averse, descărcări electrice și grindină Meteorologii ANM au emis o avertizare cod galben de vremea rea în Alba și alte județe din țară, până sâmbătăt seara la ora 22.00.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea