Automedicația și consumul în exces de antibiotice ne fac mai vulnerabili la boli. OMS trage un semnal de alarmă
Rezistența la antibiotice, numită și antibiorezistență, apare atunci când bacteriile evoluează și devin rezistente la antibioticele utilizate pentru tratarea infecțiilor, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Principala cauză o reprezintă consumul în exces de antibiotice și de utilizarea greșită a lor.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trage un semnal de alarmă asupra creșterii rezistenței la antibiotice, substanţe care reprezintă o amenințare enormă la adresa sănătății la nivel mondial.
Pentru a pune capăt acestui fenomen, OMS recomandă să nu se ia antibiotice decât dacă au fost prescrise de medic, să se urmeze până la capăt tratamentul prescris chiar și atunci când pacienții se simt mai bine, să nu se folosească niciodată antibiotice rămase de la o prescripție predecentă și să nu se împrumute niciodată antibiotice altor persoane. (TB)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Urzica, planta minune a primăverii: Care sunt beneficiile urzicilor și cum le consumăm. De ce sunt contraindicate femeilor gravide
Urzica, planta minune a primăverii: Care sunt beneficiile urzicilor și cum le consumăm. De ce sunt contraindicate femeilor gravide Urzica este consuiderată planta minune a primăverii, bogată în vitamine, minerale și antioxidanți și utilizată frecvent în medicina naturistă. Pot fi consumate în diverse preparate, precum ceaiuri sau tocănițe. Urzica (Urtica dioica) este o plantă perenă […]