Aurul toamnei: Care este fructul ce întăreşte inima şi ajută la scăderea tensiunii şi a colesterolului
Aurul toamnei: Care este fructul ce întăreşte inima şi ajută la scăderea tensiunii şi a colesterolului
Numită și „aurul toamnei”, gutuia este fructul specific acestui anotimp care întăreşte inima şi ajută la scăderea tensiunii şi a colesterolului.
Gutuia conţine antioxidanţi care ajută la reducerea stresului şi la instalarea unei stări de calm, dar şi la reducerea anxietăţii.
Datorită conţinutului de potasiu, consumul de gutui ajută la scăderea tensiunii arteriale şi a colesterolului.
Gutuile au un conţinut caloric mic, astfel că, 100 grame de gutui conţin doar 57 de calorii.
Fructul de toamnă care întăreşte inima şi scade tensiunea arterială
Totodată, acestea au foarte puţine grăsimi saturate, sodiu şi colesterol. Conţin fibre şi sunt bogate în vitamine şi minerale esenţiale. Mai mult decât atât, acestea conţin cantităţi mici de vitamina B şi fier.
Pectinele, fibrele solubile, care se regăsesc în gutui, reduc nivelul de colesterol rău din sânge, ceea ce înseamnă că oferă protecţie împotriva afecţiunilor inimii.
Mai mult decât atât, gutuile sunt un aliment adjuvant pentru gripă şi răceală.
Gutuile pot atenua diverse simptome alergice prin suprimarea activităţilor anumitor celule imune responsabile pentru răspunsul alergic al organismului.
Mai multe studii microscopice au dovedit ca proprietățile antibacteriene din gutui pot ajuta la prevenirea evoluției excesive a anumitor bacterii dăunătoare în organism, cum ar fi E.Coli şi Staphylococcus Aureus, potrivit doc.ro
În Grecia Antică, gutuile erau considerate un simbol al fertilităţii. Grecii erau de părere că femeile însărcinate care mâncau gutui în sarcină urmau să aibă copii sănătoşi şi inteligenţi.
De asemenea, o gutuie oferă între 6 şi 8% din recomandarea zilnică de fibre, ceea ce înseamnă că facilitează digestia şi menţine pentru mai mult timp o stare de saţietate, un avantaj în cura de slăbire.
Datorită fluidelor pe care le eliberează în corp, gutuile consumate în stare pură, dar şi fierte sau coapte în cuptor, înlătură stările de greaţă şi răul de mare, potrivit sursei citate.
Seminţele fructelor sunt recomandate în cazuri de conjunctivită, bronşită, inflamaţii ale mucoaselor, iritaţii ale pielii, tuse, răguşeală sau afte.
Mai mult decât atât, gutuile sunt considerate un aliment de nădejde pentru combaterea anemiei. Acestea pot fi consumate în combinaţie cu mierea de albine, mere sau morcovi.
Nivelul mare de vitamine și antioxidanți din gutui ajută pielea să își păstreze tinerețea și aspectul sănătos. Antioxidanții ajută la eliminarea efectelor negative ale radicalilor liberi, reducând apariția ridurilor, eliminând petele și contribuind la protecția pielii împotriva efectelor radiațiilor solare.
Sursa: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
26 iulie 1921 | A intrat în vigoare Tratatul de la Trianon prin care se recunoaște pe plan internațional unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România
26 iulie 1921 | A intrat în vigoare Tratatul de la Trianon prin care se recunoaște pe plan internațional unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România Tratatul de la Trianon a fost semnat la data de 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial și Ungaria, în calitate de stat succesor […]
25 iulie – Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu În data de 25 iulie, în fiecare an, credincioșii o prăznuiesc pe Sfânta Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana Sfânta Ana a fost mama Fecioarei Maria, mama lui Hristos. Ana era din seminția lui Levi […]
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]