Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Aurul toamnei: Care este fructul ce întăreşte inima şi ajută la scăderea tensiunii şi a colesterolului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aurul toamnei: Care este fructul ce întăreşte inima şi ajută la scăderea tensiunii şi a colesterolului

Numită și „aurul toamnei”, gutuia este fructul specific acestui anotimp care întăreşte inima şi ajută la scăderea tensiunii şi a colesterolului.

Gutuia conţine antioxidanţi care ajută la reducerea stresului şi la instalarea unei stări de calm, dar şi la reducerea anxietăţii.

Datorită conţinutului de potasiu, consumul de gutui ajută la scăderea tensiunii arteriale şi a colesterolului.

Gutuile au un conţinut caloric mic, astfel că, 100 grame de gutui conţin doar 57 de calorii.
Fructul de toamnă care întăreşte inima şi scade tensiunea arterială

Totodată, acestea au foarte puţine grăsimi saturate, sodiu şi colesterol. Conţin fibre şi sunt bogate în vitamine şi minerale esenţiale. Mai mult decât atât, acestea conţin cantităţi mici de vitamina B şi fier.

Pectinele, fibrele solubile, care se regăsesc în gutui, reduc nivelul de colesterol rău din sânge, ceea ce înseamnă că oferă protecţie împotriva afecţiunilor inimii.

Mai mult decât atât, gutuile sunt un aliment adjuvant pentru gripă şi răceală.

Gutuile pot atenua diverse simptome alergice prin suprimarea activităţilor anumitor celule imune responsabile pentru răspunsul alergic al organismului.
Mai multe studii microscopice au dovedit ca proprietățile antibacteriene din gutui pot ajuta la prevenirea evoluției excesive a anumitor bacterii dăunătoare în organism, cum ar fi E.Coli şi Staphylococcus Aureus, potrivit doc.ro

În Grecia Antică, gutuile erau considerate un simbol al fertilităţii. Grecii erau de părere că femeile însărcinate care mâncau gutui în sarcină urmau să aibă copii sănătoşi şi inteligenţi.

De asemenea, o gutuie oferă între 6 şi 8% din recomandarea zilnică de fibre, ceea ce înseamnă că facilitează digestia şi menţine pentru mai mult timp o stare de saţietate, un avantaj în cura de slăbire.

Datorită fluidelor pe care le eliberează în corp, gutuile consumate în stare pură, dar şi fierte sau coapte în cuptor, înlătură stările de greaţă şi răul de mare, potrivit sursei citate.

Seminţele fructelor sunt recomandate în cazuri de conjunctivită, bronşită, inflamaţii ale mucoaselor, iritaţii ale pielii, tuse, răguşeală sau afte.

Mai mult decât atât, gutuile sunt considerate un aliment de nădejde pentru combaterea anemiei. Acestea pot fi consumate în combinaţie cu mierea de albine, mere sau morcovi.

Nivelul mare de vitamine și antioxidanți din gutui ajută pielea să își păstreze tinerețea și aspectul sănătos. Antioxidanții ajută la eliminarea efectelor negative ale radicalilor liberi, reducând apariția ridurilor, eliminând petele și contribuind la protecția pielii împotriva efectelor radiațiilor solare.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

13 decembrie: Ziua Tipografilor

Mădălina Opriș

Publicat

în

13 decembrie: Ziua Tipografilor La 13/26 decembrie 1918, la București, a avut loc o mare manifestație a tipografilor din București, care au demonstrat pașnic pentru revendicările lor social-economice, precum și pentru ceea ce numim astăzi ”libertatea presei”. În acea zi, cei aproape 600 de muncitori tipografi din Capitală au încetat lucrul, îndreptându-se spre Ministerul Industriei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea