Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

ATENȚIE la anumite mail-uri primite în ultimul timp: Se suspectează că în spatele lor ar fi hackeri ruși. Mii de români le-au primit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ATENȚIE la anumite mail-uri primite în ultimul timp: Se suspectează că în spatele lor ar fi hackeri ruși. Mii de români le-au primit

Mii de oameni din România au primit, în ultimele zile, e-mailuri aparent din partea unei companii reale de livrare cu un link, prin care se încearcă furtul datelor bancare ale utilizatorilor, transmite Digi24, scrie Rador.

Un e-mail tipic pe care îl primesc utilizatorii îi informează că adresa coletului lor este greşită şi li se cere să introducă datele corecte folosind un link pentru a evita returnarea.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

După ce accesează linkul din formular, li se solicită să introducă datele personale şi informaţiile despre cardul bancar. Verificarea a confirmat că adresa IP a linkului se află în Rusia şi se pare că mesajul este trimis de un grup de hackeri ruşi.

Este puţin probabil ca e-mailul să poată induce în eroare oamenii care nu aşteaptă vreun pachet de la o anumită companie, dar s-a decis informarea despre ameninţare la ştirile TV.

Anterior, în această săptămână, s-a anunţat că hackerii ruşi au atacat serverele Primăriei din Praga. Iar în Finlanda serviciile guvernamentale au anunţat că firmele finlandeze sunt vizate tot mai des de atacurile cibernetice ruseşti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea