Rămâi conectat

Societate

Ateliere de RE-CREAŢIE în Cetatea Alba Carolina

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 1 august – 1 octombrie, Asociaţia Ryma organizează cursuri şi ateliere de vară pentru copii, tineri şi părinţi în scopul dezvoltării personale şi a petrecerii timpului liber într-un mod relaxat, creativ şi constructiv.

Astfel, aşa după cum transmit organizatorii, spaţiul în care se va desfăşura proiectul este cel al Asociaţiei RYMA, din zona de nord a Şanţurilor Cetăţii, dotat cu loc de joacă pentru copii, curţi cu spaţiu verde, panou de căţărat, scene pentru spectacol, grădină pentru relaxare şi recreaţie, vatră de foc, toalete pe sexe, terasă de vară şi spaţii interioare pentru diverse activităţi.

Proiectul are în vedere organizarea a 7 tipuri de cursuri în incinta Centrului Cultural Poarta 7 de la Spaţiile RYMA din Cetate:

1. Curs de alpinism cu Dan Anghel, campion naţional la alpinism în 7 ediţii. Public ţintă: copii 5-13 ani, tineri, adulţi

2. Curs de modelaj şi prelucrare ceramică Dan Anghel, restaurator la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Public ţintă: copii 5-13 ani

3. Curs de engleză pentru copii şi tineri – profesor Joe Maioa din SUA. Public ţintă: copii 3-14 ani

4. Curs de lucru manual, manufactură suveniruri- profesor Ioana Morar, artist. Public ţintă: copii, adulţi

5. Curs de pictură şi desen cu Iulia Şerban, artist plastic membru UAP Alba Iulia, Grup ţintă: copii, tineri

6. Curs de gimnastică aerobică şi streching cu Tania Vasinc, instructor de aerobic.

Aceste 6 cursuri vor avea loc de câte 2 ori pe săptămână (se împart pe categorii de vârstă) şi la cerere numărul lor se poate mări

7. Socializare, jocuri educative, concursuri pentru copii şi tineri 1-2h/zi cu Daniela Costea, sociolog şi educator – în fiecare zi.

Deci, pe scurt:
Veţi putea să vă lăsaţi copilul la RYMA câte 4-5 ore pe zi, timp în care el va urma cursuri minim 2 ore şi se va juca şi socializa sub supraveghere specializată cu alţi copii alte 2 ore. Pentru o dupămasă întreaga costul este de 20 ron. La unele cursuri pot participa şi tineri sau adulţi doritori să înveţe să se caţere, să deseneze sau să înveţe să confecţioneze suveniruri.

Costul aproximativ pe fiecare curs va fi de 6 ron/copil, în afară de cursul de limba engleză care costă 15 ron/copil. Pentru acest program educaţional s-a cerut sprijinul autorităţilor locale, în funcţie de contribuţia lor financiară, costurile cursurilor se vor diminua până la 3 ron sau chiar gratuit.

Cursurile încep la 1 august, durează 2 luni şi sunt cu înscriere continuă.

Informaţii la telefon: 0744654409 – Irina Coşteiu

„În funcţie de implicarea şi de sprijinul financiar al autorităţilor locale în acest proiect educativ, preţul cursurilor desfăşurate în cadrul atelierelor de re-creaţie poate scădea până la….0, aşa încât şi copiii fără posibilităţi materiale se vor putea bucura de ele. Deocamdată, până la primirea unui răspuns din partea autorităţilor locale, Asociaţia RYMA demarează proiectul însă succesul lui depinde de participarea intensivă a copiilor/tinerilor, astfel încât să renteze pentru profesori să se deplaseze până la RYMA şi să investească bani în consumabile şi materialele necesare  pentru cursuri”, a precizat Cristina Anghel, preşedinte al Asociaţiei Ryma.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia Patru indicatoare rutiere au fost inscripținonate cu mesaje obșcene la adresa IPJ Alba în Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Imaginile, care surprind mai multe indicatoare rutiere cu mesaje vulgare către IPJ Alba, au fost trimise de un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea