Rămâi conectat

Societate

Ateliere de RE-CREAŢIE în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

În perioada 1 august – 1 octombrie, Asociaţia Ryma organizează cursuri şi ateliere de vară pentru copii, tineri şi părinţi în scopul dezvoltării personale şi a petrecerii timpului liber într-un mod relaxat, creativ şi constructiv.

Astfel, aşa după cum transmit organizatorii, spaţiul în care se va desfăşura proiectul este cel al Asociaţiei RYMA, din zona de nord a Şanţurilor Cetăţii, dotat cu loc de joacă pentru copii, curţi cu spaţiu verde, panou de căţărat, scene pentru spectacol, grădină pentru relaxare şi recreaţie, vatră de foc, toalete pe sexe, terasă de vară şi spaţii interioare pentru diverse activităţi.

Proiectul are în vedere organizarea a 7 tipuri de cursuri în incinta Centrului Cultural Poarta 7 de la Spaţiile RYMA din Cetate:

Elit - Gustul Desăvârșit

1. Curs de alpinism cu Dan Anghel, campion naţional la alpinism în 7 ediţii. Public ţintă: copii 5-13 ani, tineri, adulţi

2. Curs de modelaj şi prelucrare ceramică Dan Anghel, restaurator la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Public ţintă: copii 5-13 ani

3. Curs de engleză pentru copii şi tineri – profesor Joe Maioa din SUA. Public ţintă: copii 3-14 ani

4. Curs de lucru manual, manufactură suveniruri- profesor Ioana Morar, artist. Public ţintă: copii, adulţi

5. Curs de pictură şi desen cu Iulia Şerban, artist plastic membru UAP Alba Iulia, Grup ţintă: copii, tineri

6. Curs de gimnastică aerobică şi streching cu Tania Vasinc, instructor de aerobic.

Aceste 6 cursuri vor avea loc de câte 2 ori pe săptămână (se împart pe categorii de vârstă) şi la cerere numărul lor se poate mări

7. Socializare, jocuri educative, concursuri pentru copii şi tineri 1-2h/zi cu Daniela Costea, sociolog şi educator – în fiecare zi.

Deci, pe scurt:
Veţi putea să vă lăsaţi copilul la RYMA câte 4-5 ore pe zi, timp în care el va urma cursuri minim 2 ore şi se va juca şi socializa sub supraveghere specializată cu alţi copii alte 2 ore. Pentru o dupămasă întreaga costul este de 20 ron. La unele cursuri pot participa şi tineri sau adulţi doritori să înveţe să se caţere, să deseneze sau să înveţe să confecţioneze suveniruri.

Costul aproximativ pe fiecare curs va fi de 6 ron/copil, în afară de cursul de limba engleză care costă 15 ron/copil. Pentru acest program educaţional s-a cerut sprijinul autorităţilor locale, în funcţie de contribuţia lor financiară, costurile cursurilor se vor diminua până la 3 ron sau chiar gratuit.

Cursurile încep la 1 august, durează 2 luni şi sunt cu înscriere continuă.

Informaţii la telefon: 0744654409 – Irina Coşteiu

„În funcţie de implicarea şi de sprijinul financiar al autorităţilor locale în acest proiect educativ, preţul cursurilor desfăşurate în cadrul atelierelor de re-creaţie poate scădea până la….0, aşa încât şi copiii fără posibilităţi materiale se vor putea bucura de ele. Deocamdată, până la primirea unui răspuns din partea autorităţilor locale, Asociaţia RYMA demarează proiectul însă succesul lui depinde de participarea intensivă a copiilor/tinerilor, astfel încât să renteze pentru profesori să se deplaseze până la RYMA şi să investească bani în consumabile şi materialele necesare  pentru cursuri”, a precizat Cristina Anghel, preşedinte al Asociaţiei Ryma.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| Exemplu al lipsei bunului simț în Câmpeni: O fosă septică este deversată la marginea drumului național DN75

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| Exemplu al lipsei bunului simț în Câmpeni: O fosă septică este deversată la marginea drumului național DN75

Atmosfera nu e una tocmai plăcută la intrarea în orașul Câmpeni, pe DN75, unde o fosă septică este deversată pe marginea drumului.

Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției un videoclip postat pe rețelele de socializare, în care este prezentată situația de-a dreptul deplorabilă, atât pentru cetățeni, cât și pentru turiști.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mai mult, vis-a-vis de locul în care se petrece „dezastrul ecologic” este amenajat un loc de picnic, unde turiștii ar trebui să se relaxeze și eventual să mănânce, o activitate greu de realizat în condițiile mirosului neplăcut.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

INFORMARE| Amendament la documentul de Ofertă Publică de Preluare Obligatorie a PREBET S.A. Aiud aprobat prin decizia A.S.F nr. 634 din data de 25.05.2022

Publicat

în

APROBAREA AMENDAMENTULUI  NU ARE VALOARE DE GARANŢIE ŞI NICI NU REPREZINTĂ O ALTĂ FORMĂ DE APRECIERE A A.S.F. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA, AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-AR PUTEA PREZENTA TRANZACŢIILE DE ÎNCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEI PUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE. DECIZIA DE APROBARE CERTIFICĂ NUMAI REGULARITATEA DOCUMENTULUI DE OFERTĂ ÎN PRIVINŢA EXIGENŢELOR LEGII ŞI ALE NORMELOR ADOPTATE ÎN APLICAREA ACESTEIA.

Preambul

Principalul scop al acestui document este să furnizeze date actualizate în legătură cu unele informații prezentate în Documentul de Ofertă și trebuie citit doar împreună cu Documentul de Ofertă și în contextul Ofertei descrise în Documentul de Ofertă. Ofertanții și/sau intermediarul nu au actualizat nicio altă informație  decât cea prezentată în cuprinsul acestui amendament, celelalte informații prezentate în documentul de ofertă fiind corecte și complete la data Documentului de ofertă. Astfel, nici ofertanții și nici Intermediarul nu își asumă nicio responsabilitate privind acuratețea și caracterul complet al informațiilor prezentate în documentul de Ofertă, cu excepția datelor prezentate în acest amendament, la o dată ulterioară datei Documentului de ofertă.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Publicarea Amendamentului

Prezentul Amendament este pus la dispoziția investitorilor după aprobarea sa de către A.S.F. prin publicarea unui anunț conform aceleiași proceduri utilizate pentru publicarea Documentului de Ofertă.

Amendamentul la Ofertă va fi disponibil în același mod în care este și Documentul de Ofertă astfel:

  1. În format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro) .
  2. pe suport de hârtie, la cererea investitorilor adresată GOLDRING SA la sediul acesteia (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș).

Ofertanții au convenit la modificarea Documentului de ofertă după cum urmează:

Paragraful de la punctul 6: „Impetum Investmens S.A. va achiziționa cu prioritate în cadrul Ofertei un număr maxim de 1.822.122 acțiuni, Anodin Assets S.A. va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, Ges-Green Energy Specialists SRL  va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, restul de 5.227.560 acțiuni vor fi achiziționate de Acord Construct ALT S.R.L.”

se modifică astfel:

Ofertanții vor achiziționa cu prioritate în următoarea ordine precum și în limitele maxime precizate, în funcție de numărul de acțiuni ce vor fi subscrise în cadrul ofertei, după cum urmează:

  • Impetum Investmens S.A. – 5.236.819 acțiuni,
  • Anodin Assets S.A. – 4.087.620 acțiuni,
  • Ges-Green Energy Specialists SRL – 4.087.620 acțiuni și
  • Acord Construct ALT S.R.L – 4.087.623 acțiuni”

Potrivit prevederilor art. 28 (3) din Legea nr. 24/2017, ale art. 54 (4) din Regulamentul 5/2018 și ale Documentului de Ofertă,  investitorii care au acceptat să subscrie în oferta publică de cumpărare înaintea publicării amendamentului pot să îşi retragă acceptul în termen de două zile lucrătoare de la publicarea amendamentului, respectiv în perioada 27.05.2022 – 30.05.2022.

Celelalte prevederi ale Anunțului și ale Documentului de Ofertă rămân neschimbate.

Prezentul amendament  este întocmit în conformitate cu Legea nr. 24/2017 și Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările si completările ulterioare

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Robinetele nu funcționează în parcul din centrul Sebeșului, nici în acest an: Temperaturile, PESTE cele obișnuite pentru luna mai

Publicat

în

Robinetele nu funcționează în parcul din centrul Sebeșului, nici în acest an: Temperaturile, PESTE cele obișnuite pentru luna mai

Robinetele din parcul din fața Primăriei Sebeș nu funcționează nici în acest an, spre indignarea cetățenilor și trecătorilor.

Un cititor ziarulunirea.ro, nemulțumit de modul în care autoritățile gestionează posibila venire timpurie a temperaturilor caniculare de vară, a trimis pe adresa redacției o serie de imagini cu un robinet din parcul din inima orașului, nefuncțional înainte de sezonul estival.

Elit - Gustul Desăvârșit

În lunile următoare, meteorologii transmit că România va avea parte de o vară atipică. Așa cum s-a întâmplat și până acum, temperaturile au oscilat de la o zi la alta, iar mai multe zone din țară au fost afectate de fenomene meteo extreme – grindină, furtuni, ploi torențiale, formându-se chiar, local, inundații.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a specificat la Antena 3 faptul că țara noastră se va confrunta cu fenomene meteo extreme, în lunile ce vor urma. Mai mult decât atât, în această perioadă, temperaturile sunt mai mari decât cele specifice sfârșitului lunii mai.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare