Rămâi conectat

Actualitate

Atacantul albaiulian Andrei Zăgrean a semnat cu FCM Tg. Mureş

Publicat

în

Atacantul albaiulian Andrei Zăgrean (25 ani) a semnat un contract până la finele campionatului cu fosta prim-divizionară FCM Tg. Mureş şi se va prezenta luni, 21 ianuarie la reunirea echipei clasate pe locul secund în seria vestică a Ligii a 2-a.

Fotbalistul a acceptat noua provocare din postura de jucător liber, după ce la finele anului trecut s-a despărţit de Politehnica Timişoara şi înaintea începerii stagiunii s-a antrenat cu ACS Poli Timişoara, fără a ajunge la vreun acord, din acest motiv longilinul vârf stând departe de gazon în prima parte a campionatului. „Este o nouă provocare pentru mine şi sper să contribui la promovarea echipei în Liga 1. De fapt visul meu, după o perioadă mai dificilă este să revin, ca şi jucător pe prima scenă„, a spus Zăgrean, care a mai evoluat în carieră la Minaur Zlatna, Unirea Alba Iulia (cu care a promovat în 2009), Internaţional Curtea de Argeş, Silvania Şimleu Silvaniei, Politehnica Timişoara şi Voinţa Sibiu.

Electrica Furnizare Discount

*Din nou la promovare

Litigiul cu fosta vicecampioană a României, Poli Timişoara l-a blocat pe vârful originar din Cetatea Marii Uniri, care a fost nevoit să aştepte mai bine de 6 luni până la limpezirea situaţiei sale. „Pentru mine a fost o perioadă lungă de aşteptare şi nu ştiam ce-mi rezervă viitorul. La Timişoara m-am simţit excelent, apoi am fost împrumutat 6 luni la Sibiu şi am fost nevoit să stau. Acum, cu FCM Tg. Mureş vreau în primul rând să mă pun pe picioare după perioada lungă de inactivitate, incertitudine, şi să ajut în teren la îndeplinirea obiectivului. Este un nou capitol al carierei„, a conchis fotbalistul, ce a înscris 9 goluri pe prima scenă pentru Internaţional Curtea de Argeş, Poli Timişoara şi Voinţa Sibiu, culmea, cluburi dispărute între timp de pe harta fotbalului. În cazul în care FCM Tg. Mureş va promova, jucătorul albaiulian are posibilitatea prelungirii înţelegerii cu încă un sezon. În prima parte a campionatului, sub comanda lui Isăilă s-a regăsit doi foşti coechipieri de la Sibiu, Dâlbea şi Bunea, care însă nu vor continua în retur. La FCM Tg. Mureş a ajuns în schimb mijlocaşul prahovean Florin Istrate, ce a evoluat în tur la Alba Iulia.

*Claudiu Oara se pregăteşte cu Gaz Metan Mediaş

Un alt albaiulian, atacantul Claudiu Oara, devenit liber de contract s-a prezentat de luni la antrenamentele echipei Gaz Metan Mediaş, cu care a efectuat azi vizita medicală. Fotbalistul de bandă dreapta în vârstă de 24 de ani a făcut un tur remarcabil în „Cetate” şi a intrat astfel în atenţia antrenorului Cristian Pustai. „Deocamdată n-am semnat contractul, dar sper să se realizeze mutarea. Visul meu este să ajung în primul eşalon„, a declarat Cl. Oara, ce a înscris de 3 ori în 10 partide în tur.

Publicitate

Actualitate

Câștig de 33,5 miliarde de dolari, pentru Pfizer, în acest an. Estimările grupului farmaceutic privind vânzarea vaccinurilor anti-Covid

Publicat

în

Câștig de 33,5 miliarde de dolari, pentru Pfizer, în acest an. Estimările grupului farmaceutic privind vânzarea vaccinurilor anti-Covid

Miercuri, grupul farmaceutic american Pfizer Inc și-a îmbunătățit estimările referitor la vânzările vaccinurilor COVID-19 anul acesta, până la 33,5 miliarde de dolari, cu 28,8% mai mult comparativ cu previziunile anterioare, în condițiile în care țările din lume se grăbesc să își asigure aprovizionarea cu doze de vaccin.

Electrica Furnizare Discount

Pfizer a precizat că noile sale estimări se bazează pe acordurile semnate deja, privind livrarea a 2,1 miliarde doze de vaccin în întreaga lume pe parcursul acestui an.

Precedentele estimări de vânzări ale Pfizer, care au fost făcute în luna mai şi mizau pe venituri de 26 miliarde de dolari, se bazau pe contractele referitoare la livrarea a 1,6 miliarde doze de vaccin în 2021.

Însă în perioada care a trecut din luna mai şi până în prezent, Pfizer a informat că se aşteaptă să producă până la trei miliarde de doze de vaccin în acest an.

Cheltuielile şi profiturile generate de vaccinurile Covid-19 sunt împărţite în mod egal între Pfizer şi laboratorul german BioNTech SE.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este unul dintre cele mai eficiente din întreaga lume împotriva noului coronavirus, având o eficacitate de 95%.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

România, „lovită” de caniculă: Directorul ANM: „Temperatura resimțită a fost peste 40-43 de grade Celsius”

Publicat

în

România, „lovită” de caniculă: Directorul ANM: „Temperatura resimțită a fost peste 40-43 de grade Celsius”

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a discutat în cadrul unei emisiuni TV referitor la vremea toridă din această săptămână, arată DCNEWS.ro.

Electrica Furnizare Discount

”Ne așteaptă în continuare o vreme caniculară pentru că, mai ales de mâine, vor fi în vigoare avertizările meteorologice de Cod Portocaliu pentru cele șase județe din partea de sud-vest a țării, inclusiv Capitala și dacă astăzi am înregistrat 38 de grade la umbră, la București, Filaret și Afumați, mâine este posibil să consemnăm mai mult.

Am înregistrat 40 de grade Celsius la ora 16:00 la Băile Herculane, 39 de grade Celsius la Turnu Măgurele, Alexandria, Bechet, Băilești, Roșiori de Vede, Calafat, iată în foarte multe stații din partea de sud-vest a țării.

Temperatura resimțită a fost peste 40-43 de grade Celsius, iar indicele temperatură umezeală a depășit pragul critic de 80 de unități în partea de vest, sud, sud-est, precum și local în centrul țării. Și mâine ne așteptăm ca maximele, așa cum am menționat să consemneze valori mai ridicate. Chiar 40 de grade Celsius în următoarele trei zile, posibil în extremitatea sudică a țării.

Trebuie să asociem și nopțile tropicale pentru că minimele nu vor coborî sub 20 de grade Celsius, dar în același timp trebuie să menționăm și Codul Portocaliu pentru cele zece județe din partea de nord, centru, nord-vest a țării, acolo unde fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată vor fi caracterizate de averse torențiale, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, peste 70-80 de km pe oră, posibile căderi de grindină.

Așadar, o vreme a extremelor în continuare, iar valul de căldură va fi de interes și pentru primele zile din luna august. Vorbim de valori care pot să depășească 38-39 de grade Celsius la umbră”, a declarat Elena Mateescu.

Sursa: DCNEWS.ro

Citește mai mult

Actualitate

ABUZUL și NEGLIJENȚA în serviciu redefinite printr-un proiect de modificare a CODULUI PENAL

Publicat

în

ABUZUL și NEGLIJENȚA în serviciu redefinite printr-un proiect de modificare a CODULUI PENAL

Un proiect de modificare a Codului Penal, asumat de coaliția de guvernare, prevede noi definiții pentru infracțiunile de abuz în serviciu și negiljență în serviciu. Ani la rând, abuzul în serviciu a fost infracțiunea-vedetă în dosarele DNA, numeroase persoane publice, printre care afaceriști și politicieni, au fost acuzați de săvârșirea acestei infracțiuni. De asemenea, CCR a decis că o anumită sintagmă din definiția abuzului în serviciu este neconstituțională. Proiectul de lege de modificare a Codului penal, pus în dezbatere publică de ministerul Justiției, prevede:

Abuzul în serviciu

La articolul 297, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins: „(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act prevăzut de o lege, o ordonanţă a Guvernului, o ordonanţă de urgenţă a Guvernului sau de un alt act normativ care, la data adoptării acestuia, avea putere de lege ori îl îndeplineşte cu încălcarea unei asemenea dispoziţii legale, cauzând astfel o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”

Electrica Furnizare Discount

Neglijența în serviciu

Articolul 298 se modifică şi va avea următorul cuprins: „Art. 298. Neglijenţa în serviciu – Fapta funcţionarului public care, din culpă, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act prevăzut de o lege, o ordonanţă a Guvernului, o ordonanţă de urgenţă a Guvernului sau de un alt act normativ care, la data adoptării acestuia, avea putere de lege ori îl îndeplineşte cu încălcarea unei asemenea dispoziţii legale şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Decizia CCR din 2016

Prin Decizia nr. 405 din 15 iunie 2016, Curtea Constituţională a admis excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.246 din Codul penal din 1969 şi ale art.297 alin.(1) din Codul penal şi a constatat că “acestea sunt constituţionale în măsura în care prin sintagma îndeplineşte în mod defectuos din cuprinsul acestora se înţelege îndeplineşte prin încălcarea legii”.

În esenţă, în motivarea deciziei, Curtea a statuat că “neîndeplinirea ori îndeplinirea defectuoasă a unui act trebuie analizată numai prin raportare la atribuţii de serviciu reglementate expres prin legislaţia primară – legi şi ordonanţe ale Guvernului. Aceasta deoarece adoptarea unor acte de reglementare secundară care vin să detalieze legislaţia primară se realizează doar în limitele şi potrivit normelor care le ordonă. Curtea reţine că ilicitul penal este cea mai gravă formă de încălcare a unor valori sociale, iar consecinţele aplicării legii penale sunt dintre cele mai grave, astfel că stabilirea unor garanții împotriva arbitrariului prin reglementarea de către legiuitor a unor norme clare şi predictibile este obligatorie”.

În cauza ce a format obiectul Dosarului nr.1328D/2017, Curtea s-a pronunţat asupra aceloraşi dispoziţii legale, din perspectiva criticilor vizând inexistenţa unei anumite valori a pagubei sau a unei anumite intensităţi a vătămării rezultate din comiterea faptei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea